• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nastavljena sjednica: NSRS o izvještaju o radu Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske

Autor Nikolina Damjanić

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas poslaničkom raspravom o izvještaju o radu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske za 2023. godinu.

 5. redovna sjednica NSRS.JPG Izvor: NSRS

Načelnik Uprave za pravne i kadrovske poslove MUP-a Srđan Obradović rekao je ranije da je ovo ministarstvo u prošloj godini uspješno realizovalo poslove iz svoje nadležnosti, navodeći da je stanje bezbjednosti u oblastima kriminaliteta, saobraćaja i javnog reda i mira bilo zadovoljavajuće.

"MUP je lani zadržao uzlazni trend funkcionisanja te je uspješno odgovorio na sve bezbjednosne izazove i rizike s kojima je bio suočen", rekao je Obradović u parlamentu Srpske.

Na dnevnom redu su i izvještaj o radu i finansijski izvještaj Komisije za koncesije Republike Srpske za 2023. godinu, te godišnji izvještaji za prošlu godinu Ombudsmana za djecu i Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH.

Poslanici će razmatrati i godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH za prošlu godinu, informaciju o odlukama o pomilovanju u 2023. godini, kao i informaciju o obavezama koje za BiH i Republiku Srpsku proističu iz procesa pridruživanja EU sa pregledom mjera i aktivnosti realizovanih tokom 2023. godine.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske kod Razvojne banke Savjeta Evrope po projektu rekonstrukcije, izgradnje i opremanja objekata četiri psihijatrijske ustanove Srpske.

Poslanici će razmatrati i prijedlog odluke o davanju saglasnosti za otuđenje pokretne imovine - službenih vozila Javnom preduzeću Radio-televiziji Republike Srpske, kao i Prijedlog zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija.

(Srna/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE