• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EUFOR najavio veliku vojnu vježbu zbog koje u BiH dolaze vojnici iz 23 države

Autor Nikolina Damjanić

Pripadnici EUFOR-a i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine najavili su vojnu vježbu "Brzi odgovor" koja će biti realizovana od 24. augusta do 16. septembra.

 Vojna vježva EUFOR u BiH Izvor: Barna Koncsek, EUFOR - Misija Altea u BiH

Mađarski general Lazlo Štic, komandant misije, i Gojko Knežević, načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH su na konferenciji za medije naglasili da će u vježbi učestvovati snage EUFOR-a iz 23 zemlje već raspoređene u BiH, koje će privremeno biti ojačane rezervnim snagama iz Austrije, Mađarske, Rumunije i međunarodnim mirovnim snagama sa Kosova.

"Svrha ove vježbe je da pokaže spremnost EUFOR-a i potvrdi njegovu stalnu podršku bosanskohercegovačkim partnerima u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja u BiH", pojasnili su u EUFOR-u i naglasili da će tokom vježbe imati podršku OS BiH, koje će osigurati lokacije za izvođenje obuke.

"U periodu od 24. augusta do 16. septembra, stanovnici BiH mogu očekivati pojačano kretanje vojnika, patroliranje i ostale aktivnosti, kao i prevoz opreme rezervnih snaga i letove helikoptera širom BiH, uglavnom u području Čapljine, Glamoča, Livna, Orašja, Pazarića, Sarajeva, Tuzle, Ustikoline, kao i na graničnim prelazima Brod, Klobuk, Metaljka i Svilaj. Neke od ovih aktivnosti mogu biti većeg obima ili se odvijati tokom noći", pojasnili su.

Dodali su da EUFOR preduzima sve mjere kako bi vježba u što je moguće manjoj mjeri uticala na javnost.

"Lokalne vlasti i stanovništvo će putem naših timova za vezu i osmatranje i saopštenja za javnost biti na vrijeme obaviješteni o svakom kretanju EUFOR-a u njihovoj blizini. EUFOR je snažan, sposoban i pouzdan partner i ostaje posvećen pružanju podrške bosanskohercegovačkim vlastima pri održavanju sigurnog i stabilnog okruženja", kažu oni.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

Niste vi nikad bili ti koji odrzavaju mir nego upravo suprotno vi ste ti koji raspiruju ratove po planeti po nalogu vaseg gazde sa zapada tj amerike. Ovo je ocigledno prijetnja RS zbog nase zelje da se odvojimo od propalog zapadnog projekta koji se zove BIH. I jos nesto.,koliko god se oni trudili da to sprijece to ce se na kraju desiti a sad oce biti za 5,10 ili 30 godina nije bitno, ono sto je bitno je da je to neminovno.

Jole

Kakva vjezba bolan. To je za naivne samo. Ovo je direktna prijetnja RS od strane zapada ako se cita izmedju redova. A poseban slag na to je provokacija jer dovode snage teroristicke lazne drzave kosova. Misle da ce na taj nacin da nas isprepadaju. Ocigledno da nikako da shvate nas mentalitet kao naroda.

Kozarska Dubica

Ma da to se i očekivalo! Polako svi poltroni oko Dodika vide da će ga Zapad da ga skloni do je on svoje završio. Očigledan je primer i papka Darka Banjca koji se finansijski namirio (kao i sve oko sebe) Banjac spriječio Dodikovom sinu da se obrati na regati u Kozarskoj Dubici isti taj papak Darko Banjac nije bio prisutan na obilježavanju zločina u Oluji (Loznica) niti se oglašavao prijašnjih godina je redovno pisao i govorio da je to “Zločin koji traje” nije čak ni običnu objavu postavio na društvene mreže povodom toga. Nego je 5 Avgusta prisustovao otvaranju ambulante porodične medicine koju je otvorio muslimanski Merhamet u Bosanskoj Dubici kako piše na tabli toliko o njima papcima patriJotama!

MONDO REPORTAŽE