• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik o trebinjskom aerodromu: Prvi letovi za dvije do tri godine

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je u planu izgradnja brze saobraćajnice od Trebinja do Višegrada i da očekuje da bi trebinjski aerodrom mogao da počne sa radom za dvije do tri godine.

 Dodik u Trebinju Izvor: Milana Koprivica/Srna

Nakon sastanka sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem, Dodik je rekao da se na području ovog grada realizuje i da je u planu niz velikih projekata.

Dodik smatra da je Trebinje postalo prepoznatljivo i nezaobilazno mjesto u regionu zahvaljujući završenim i najavljenim infrastruktunim projektima koji su na usluzi građanima ali i turistima.

"Ovdje je dobro i sređeno stanje. Tražimo projekat više, koji će povući Trebinje ka mjestu koje će biti nezaobilazno u regionu", rekao je Dodik novinarima u Trebinju.

Kaže da je u posljednjih pet godina završeno mnogo kapitalnih projekata, uključujući i izgradnju putne infrastrukture.

"Bila je loša povezanost Trebinja sa drugim opštinama. Sve smo učinili da se ovdje lako dolazi. Sada imamo preko 200.000 noćenja u ovom gradu. Čak i mene zovu nekada da pitaju da li ima mjesta u Trebinju. To sve govori u prilog činjenici da se ovdje traži krevet više", naveo je Dodik.

Kaže da se sada ne može stati i da Trebinje treba da ide i dalje od ovoga.

"Sve je važno što smo do sada učinili. LJudi često i ne vide promjene. Međutim, kada pogledamo obilaznicu, novu bolnicu i druge turističke kapacitete vidimo da se mnogo radilo. Ako nemate dobar smještaj i restorane, kao i gostoljubiv narod, onda gubite šansu da dobijete nove goste", istakao je Dodik.

On je naveo da je u planu da se izgradnja brzog puta realizuje sa kineskim partnerima, te dodao da će biti učinjeno sve da se taj projekat ugovori.

Dodik je istakao da je nova bolnica, koja se gradi u Trebinju, sa stanovišta opreme i kvaliteta kadrova monumentalan objekat koji će doprinijeti razvoju zdravstvenog turizma.

"Odlazim zadovoljan onim što sam vidio u Trebinju, ekipom oko gradonačelnika, pozivam sve da se okupimo oko ovih ideja za još bolje i naprednije Trebinje", poručio je Dodik, prenosi Srna.

Dodik je najavio da će nova Bolnica u Trebinju biti otvorena u oktobru sljedeće godine.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

BEZ KOPANJA LITIJUMA

Nadam se da će najkasnije tada RS i Srbija imati novu vlast.

MONDO REPORTAŽE