• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik komentarisao posjetu Bernsa: "Značajno, u kontekstu borbe protiv terorizma"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik komentarisao je danas jučerašnju posjetu Sarajevu direktora američke Centralne obavjštajne agencije (CIA) i člana kabineta predsjedenika SAD, Vilijama Bernsa.

 Milorad Dodik posjeta direktora CIA Izvor: Shutterstock

"Borba protiv terorizma je obaveza cjelokupnog slobodnog svijeta i u tom kontekstu je značajna posjeta direktora CIA gospodina Vilijama Bernsa BiH. Republika Srpska je posvećena toj borbi i pozdravlja svaku saradnju u toj oblasti", napisao je Dodik na mreži "Iks" u prvom komentaru zvaničnika iz RS na jučerašnju Bernsovu posjetu.

Tokom te posjete, po informacijama koje su objavili pro-američki, a prenijeli brojni drugi mediji, razgovaralo se i o "secesionističkoj retorici Milorada Dodika".

Komentarišući taj dio informacija Dodik piše da "Republika Srpska nikada nije sporila suverenitet i teritorijalni integritet BiH shodno Dejtonskom sporazumu i secesija nikada nije bila naša politika, ali da Republika Srpska ima pravo na političku borbu za svoj status, shodno slovu Dejtonskog sporazuma".

"BiH je zajednica dva ravnopravna entiteta i tri konstitutivna naroda, stoga ohrabruje stav gospodina Bernsa da odgovornost za funkcionisanje zemlje leži na svim etničkim zajednicama", zaključuje Dodik u svojoj objavi.

Berns je juče u Sarajevu sastao prvo sa direktorom Obavještajno-bezbjednostne agencije Almirom Džuvom, pa sa ministrom inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedinom Konakovićem, a onda i sa članovima Predsjedništva BiH. Sastanku je prisustvovala i Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva. Sastanak je bio zatvoren za javnost i nakon njega članovi Predsjedništva se nisu oglašavali.

Cvijanovićeva je na listi sankcija Kancelarije za kontrolu stranaca (OFAC) američkog Ministarstva finansija od jula prošle godine, a Dodik od 2017. godine.

(MONDO)

O posjeti Bernsa

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE