• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Traži se rješenje za gudronsku jamu: Ministarstvo apliciralo i kod međunarodnih partnera

Autor Dragana Božić

Vlada Republike Srpske očekuje da pitanje gudronske jame kod Modriče bude trajno riješeno u idućem periodu, isključivo zahvaljujući aktivnostima Vlade, jer je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju za to apliciralo kod međunarodnih partnera.

 Vlada RS traži rješenje za gudronsku jamu Izvor: Ustupljena fotografija

Vlada Srpske i resorno ministarstvo konstantno rade na iznalaženju ekološki najprihvatljivijeg i finansijski najpovoljnijeg rješenja za gudronsku jamu, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Iz Vlade su napomenuli da su netačne tvrdnje načelnika Modriče Jovice Radulovića da Vlada nije radila ništa.

"Upravo je suprotno, jer se načelnik Radulović prethodne četiri godine niti jednom nije obratio resornom ministarstvu za rješavanje ovog problema. To dovoljno govori o njegovom htijenju i angažmanu da se problem gudronske jame riješi", navedeno je u saopštenju.

Iz Vlade su dodali da se Radulović ovog problema sjetio tek kada je izbio požar, iako se ova jama nalazi na području opštine čiji je načelnik.

"A i tada je ovaj problem saniran uz pomoć sredstava Vlade Republike Srpske, koja je za to odobrila 350.000 KM. Žalosno je što načelnik Radulović koristi ekološki incident za predizbornu kampanju i od svega pravi političku priču, a još žalosnije je što nije iznio činjenice, već je pokušao da obmane, prije svega, građane Modriče", navedeno je u saopštenju.

Iz Vlade su istakli i da nije tačna Radulovićeva izjava da je Vlada imala "maćehinski odnos" prema Modriči, te naveli da je od 1. decembra 2018. do danas u Modriču uloženo po različitim osnovama 42,4 miliona KM i da je dodatno oko 9,3 miliona KM plasirano kroz kredite Investiciono razvojne banke Srpske.

"Zahvaljujući sredstvima Vlade u Modriči su riješeni brojni problemi, od gradnje i sanacije saobraćajne infrastrukture, do ulaganja u privredu, poljoprivredu, prosvjetu, kulturu, sport i brojne druge stvari", dodaje se u saopštenju. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

A da li ste aplicirali kod Rusa pa oni su vlasnici rafinerije

MONDO REPORTAŽE