• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aleksandar Jokić: Banjaluka zapala u institucionalnu krizu

Autor Dragana Božić

Advokat Aleksandar Jokić, kandidat za odbornika Skupštine grada Banjaluka na listi "Banjaluka zove", prokomentarisao je trenutno stanje u najvećem gradu Srpske.

 Aleksandar-Jokic-872x610-advokat-banja-luka-748x523.jpg Izvor: banjaluka.net

Jokić tvrdi da je nakon odluke Ustavnog suda Republike Srpske da je nezakonit Pravilnik o uslovima, načinu korišćenja, organizaciji, načinu naplate i kontrole parkiranja na javnim parkiralištima, jasno je da je Banja Luka zapala u institucionalnu krizu.

"Sve prethodne vlasti u Banjoj Luci su imale zajedničko da ne poštuju zakone, ne poštuju i slabe institucije. Već je ranije Ustavni sud utvrdio da su izmjene Regulacionog plana prethodne vlasti bile nezakonite, a taj način rada prigrlila je i ova vlast. Mnoge druge nezakonite odluke i odluke lišene svijesti o javnom interesu, izglasane su od strane skupštinske većine u Banjaluci", smatra Jokić.

Zato će se, kako tvrdi, kao kandidat za Skupštinu grada Banja Luka na listi Banjaluka zove, zajedno sa Sašom Lazićem Medom i ostalim kandidatima, zalagati za rigorozno poštovanje načela zakonitosti prilikom donošenja odluka u Skupštini Grada, vođenje računa o javnom interesu prilikom donošenja odluka, te za jačanje i depolitizaciju gradskih institucija.

"To moraju biti primarni ciljevi ako želimo da naš grad vratimo građanima i da on ponovo bude mjesto za porodični život", poručio je Jokić.

Naglasio je da se sve druge teme i sva druga pitanja ispravno i dugoročno mogu riješiti samo unutar ovako postavljenog okvira djelovanja.

"U protivnom će to biti nezakonita, politički podobna, trenutna rješenja aktuelnih vlasti, bez obzira na potrebe i želje građana", smatra Jokić.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE