• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši direktor "Šuma Srpske" Risto Marić i njegov sin zajedno u skupštinskoj sali

Autor Nikolina Damjanić

Bivši direktor preduzeća „Šume Republike Srpske“ Risto Marić i njegov sin Velibor na održanim lokalnim izborima osvojili su mandate odbornika u Skupštini opštine Modriča.

 Risto Marić i njegov sin u Skupštini opštine Modriča Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Stariji Marić, kadar SP-a, koji je bio i nosilac liste te stranke u Modriči, osvojio je 580 glasova svojih sugrađana, dok ga u stopu prati njegov sin, takođe kadar iste stranke sa osvojenih 417 glasova.

"Velibor je i u prošlom sazivu bio odbornik. Ja sam mu se pridržio. Vidjećemo kako ćemo zajedno sarađivati", kazao je samo kratko „Glasu“ Marić.

Risto Marić je za vršioca dužnosti "Šuma" postavljen 2015. godine, a na mjesto generalnog direktora tog preduzeća imenovan je u februaru 2017. godine, da bi već u novembru 2018. godine bio smijenjen, a kao jedan od razloga smjene navedeno je njegovo suprotstavljanje odluci resornog ministarstva o izboru v.d direktora u Šumskom gazdinstvu "Klekovača-Potoci" u Istočnom Drvaru, kao i zbog navodnog lošeg poslovanja.

Marić je nakon toga podnio tužbu radi poništavanja odluke Nadzornog odbora "Šuma" o njegovom razrješenju sa mjesta direktora, a suđenje je počelo u junu 2021. godine. Osnovni sud u Sokocu je u oktobru prošle godine poništio odluku Nadzornog odbora "Šuma Srpske" kojom je Marić razriješen dužnosti direktora ovog javnog preduzeća, te obavezao "Šume" da mu isplate razliku plata počevši od 16. novembra 2018. godine sa pripadajućom zakonskom kamatom.

Iako je sud poništio odluku Nadzornog odbora o razrješenju sa dužnosti direktora, Marić je tada naveo da se ne vraća na čelo "Šuma".

"Nemam godine da se vratim na čelo “Šuma”. Ta tužba je bila moja lična satisfakcija. Vidjećemo još kakva će biti drugostepena odluka", kazao je Marić ranije za Kapital.

(Glas Srpske/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE