• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dogovoren sastanak rukovodstava SNSD-SDS

Rukovodstva SNSD-a i SDS-a razgovaraće 21. marta u Banjaluci o načinu jačanja platforme i saradnje na nivou BiH, kao i odnosima dvije stranke.

 Dogovoren sastanak rukovodstava SNSD-SDS Izvor: MONDO

To je zaključeno na današnjem sastanku lidera dvije partije Milorada Dodika i Mladena Bosića. Dodik je rekao da je danas u Banjaluci razgovarano o tome da se odnosi dvije stranke raščiste na zajedničkom sastanku, na kome će učestvovati delegacije od po pet članova rukovodstva sa predsjednicima.

On je precizirao da će sastanak biti održan u 13.00 časova u Narodnoj skupštini.

"Nama je primarni cilj status i prezentacija Srpske na nivou BiH. Ne možemo da afirmišemo osnovnu ustavnu poziciju, pa čak i kad imamo odluku Ustavnog suda da se opštine tretiraju nazivima kako je predviđeno zakonodavstvom“, rekao je Dodik, navodeći da je ustavna pozicija Srpske da određuje nazive opština.

On je dodao da iz toga proizlazi priča o matičnim brojevima i prebivalištu.

"Još nismo uspjeli ni da markiramo međuentitetsku liniju razgraničenja, kako je predviđeno Aneksom dva Dejtonskog sporazuma, bez čega ne možemo da provedemo popis stanovništva. Ako NATO nije izvršio svoju obavezu o markiranju međuentitetske linije, zašto bismo mi ostali u priči o vojnoj imovini?“, rekao je Dodik novinarima.

Prema njegovim riječima, prijedlog iz Republike Srpske biće da nema rješavanja pitanja vojne imovine dok ne bude riješena linija razgraničenja.

"S druge strane, određeni krugovi iz Sarajeva pokušavaju da minimiziraju tu priču.Mnogo bismo lakše prolazili i evropske izazove da nije opstrukcija te vrste", upozorio je Dodik.

Lider SDS-a Mladen Bosić rekao je da je na sastanku izražena želja za zajedničkim nastupom iz Republike Srpske u Sarajevu i da će se 21. marta vidjeti šta do sada nije funkcionisalo, te pronaći načini da budu spriječene nesuglasice.

"Razmijenili smo mišljenja o aktuelnim pitanjima, prije svega odluci `Sejdić-Finci`, gdje je jasno da Repubika Srpska nije pravila probleme već čeka rješenje u okviru Federacije BiH", istakao je Bosić.

On je dodao da su apsolvirana i ostala otvorena pitanja u BiH, zbog čega postoji osnova da se ponovo razgovara na nivou rukovodstava stranaka.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE