• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Top-lista nepotista" na Trgu Krajine (Video)

Autori mondo.ba Autori Agencije

Mladi Narodnog demokratskog pokreta (NDP) u subotu su na banjalučkom Trgu Krajine istakli transparent sa spiskom zvaničnika i ukazali na veze i protekciju u Republici Srpskoj i BiH.

Destak mladih, s bijelim maskama, tokom akcije koju su nazvali "Top lista nepotista", držalo je transparente s imenima najviših državnih zvaničnika, visokih funkcionera vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i njihovih rođaka koje su zaposlili, prenijele su agencije.

Navedeno je da je predsjednik RS Milorad Dodik svom sinu dao kredit Investiciono-razvojne banke RS od tri miliona maraka, da je njegova kćerka bila šefica kabineta u jednom ministartstvu RS, a da je njegov kum Ranko Škrbić postao ambasador BiH u Srbiji.

Muž premijerke Željke Cvijanović, kako je navedeno na jednom od transparenata, zaposlen je u Zavodu za izgradnju Grada Banjaluka, a njihov sina je u Elektroprenosu BiH.

Navedeno je da je supruga ministra finansija RS Zorana Tegeltije pomoćnica ministra trgovine RS, da je kćerku zaposlio u Elektroprenos BiH, a zeta u Agenciju za bankarstvo RS.

...
Izvor: YouTube


Sin ministra finansija BiH Nikole Špirića je postavljen za sekretara Ambasade BiH u Beogradu, a poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Dušanka Majkić svoja dva sina zaposlila je u Poreskoj upravi RS.

Direktorka Poreske uprave RS Zora Vidović je, kako je pisalo na jednom transparentu, kćerku zaposlila u Centralnoj banci BiH, a zeta u Agenciji za bankarstvo RS.

Mladi NDP naveli su da je član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović kćerku zaposlio u Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS, dok je supruga predsjednika Parlamenta RS Igora Rdaojičića pomoćnica ministra finansija RS.

Predsjednik Mladih NDP-a Đorđe Praštalo ocijenio je da je nepotizam sveprisutan u RS i rekao da "bezobzirna vlast mjesec dana pred izbore nastavlja da zapošljava rodbinu i prijatelje u javnim preduzećima".

"Dok se u RS i BiH do posla dolazi po partijskim i ličnim vezama, bez obzira na znanje i kompetentnost, trećina mladih želi da ode", upozorio je on.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

A sta je trebalo da vise na birou ili da ciste ulice. Ma daj. A dje su vasa zaposlena

vedber

@Gz Trebalo je da svi prođu konkurs zakonito i onda ih polovina ne bi bila primljena.

MONDO REPORTAŽE