• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Incko o formiranju vlasti u FBiH: Sramota!

Autori mondo.ba Autori SRNA

U vrijeme kada većina građana živi u teškim ekonomskim uslovima, sramota je da pobjednici na izborima u FBiH dozvoljavaju sebi luksuz da gube nekoliko mjeseci u razgovorima o raspodjeli funkcija, izjavio Incko

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko pozvao je političke stranke koje su stvorile konfuziju u vezi sa formiranjem Vlade Federacije BiH (FBiH) da tu situaciju što prije riješe, u skladu sa Ustavom.

Ističući da se mora pronaći rješenje za podjelu ministarskih pozicija u federalnoj Vladi, Incko je ocijenio da je sramota da pobjednici na izborima, u vrijeme kada većina građana živi u teškim ekonomskim uslovima, dozvoljavaju sebi luksuz da gube nekoliko mjeseci u razgovorima o raspodjeli funkcija.

"Zemlje u kojima je ekonomska situacija daleko bolja nego u BiH formiraju koalicione vlade u roku od nekoliko dana ili sedmica, a ovdje, u zemlji sa toliko gorućih problema, lideri se ponašaju kao da imaju sve vrijeme svijeta", rekao je Incko za današnje sarajevsko "Oslobođenje".

On je iznenađen strpljenjem građana nakon što pet mjeseci od izbora u BiH nije završen proces formiranja vlasti.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bosic + Pandurevic

Kazi ti nama pametni kakva je razlika kad imamo ili kad nemamo vladu. Ja tvrdim da se nama isto pise, od marioneta mi apsolutno nemamo nikakve koristi

MONDO REPORTAŽE