• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokić: Radnik treba da bude zaštićen

Autor SRNA

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je da je 1. maj važno obilježje političkog programa ove stranke koji je na poseban način posvećen borbi za poboljšanje položaja radnika i za ekonomski rast i razvoj društva.

"Rad mora da ima posebno mjesto u društvu i radnik kao stvaralac treba da uživa u sigurnosti i da bude zaštićen u pravima koje država mora da obezbijedi, a to naravno podrazumijeva i obaveze i odgovornosti radnika", istako je Đokić.

Na prvomskoj proslavi Socijalističke partije u Banji Dvorovi u Bijeljini, Đokić je najavio da će socijalisti i u narednom periodu uporno nastojati da se ekonomski razvije i snaži Republika Srpska i da se promovišu uspjesi, dobri rezultati i prakse, ali i da se o problemima govori krajnje otvoreno s ciljem da ih bude što manje i da se oni uspješno rješavaju.

"Moramo se svi zajedno boriti da napredujemo, da razvijamo društvo i da se prilagođavamo modernim uslovima poslovanja i života", rekao je on.

Komentarišući potrebu donošenja novog zakona o radu u Srpskoj, lider socijalista je istakao da se svi zakoni donose s ciljem da se unaprijedi postojeće stanje, da se poboljša, pa i zakon o radu o kome se dugo govori.

"Ima puno razloga da se ovaj zakon donese uz puni i širi konsenzus, ali prije svega, oni koji donose zakone moraju da budu odgovorni i moramo pronaći ona rješenja koja ni u kom slučaju neće pogoršati, nego će poboljšati položaj radnika i omogućiti rast i razvoj Republike Srpske", zaključio je Đokić.

Za protestnu šetnju koju je Sindikat organizovao u Banjaluci on je rekao da je i to dio odnosa prema pitanju slobode i položaja u kome se cijelo društvo nalazi.

"Takvim skupovima se skreće pažnja na određena stanja, probleme i pojave i u principu nemam ništa protiv toga, čak mislim da je to dobro", ocijenio je Đokić.

U proglasu koji je Gradski odbor socijalista izdao na Praznik rada poziva se na odbranu prava radnika i danas i na borbu protiv diktature krupnog kapitala.

"Bez obzira što se nalazimo u izuzetno kriznim vremenima, kada je imati posao postala privilegija, podignimo svoj glas i stanimo u odbranu sopstvenih prava jer samo tako ćemo stvoriti bolju budućnost za nas, našu djecu i sve generacije koje dolaze", navodi se u prvomajskoj poruci Socijalističke partije.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE