• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izgorjela "Krivaja", a s njom i radna mjesta VIDEO

Autor SRNA

U velikom požaru koji je noćas zahvatio fabriku montažnih kuća "Krivaja" Zavidovići izgorjelo je više od pola fabrike, pričinjena je višemilionska šteta, a na stotine radnih mjesta je izgubljeno.

 Požar u "Krivaji" Zavidovići Izvor: MONDO, Petar Stojanović
-
Izvor: YouTube

Federalni mediji izvještavaju da je oko 45 minuta poslije ponoći u "Krivaji" buknuo požar velikih razmjera koji je za samo nekoliko časova progutao više od 60 odsto postrojenja.

Vatrogasne ekipe iz Zavidovića, Zenice, Maglaja i Žepča, bile su na terenu sve do jutra, a zajedno sa njima na požarištu su bili i radnici tvornice, ali i brojni građani, koji su pokušali pomoći vatrogascima u borbi sa vatrenom stihijom.

Rukovodilac Opštinske vatrogasne jednice Zavidovići Mirsad Čamdžić rekao je novinarima da je po dolasku dio pogona već uveliko bio zahvaćen vatrom.



Sa vatrenom stihijom do 4.00 časa ujutro borilo se četrdesetak profesionalnih vatrogasaca uz korištenje 11 vatrogasnih vozila, te pomoć stotina radnika i građana, koji su spriječili širenje vatre na proizvodni pogon "Namještaj 1".

"Ljudi su pomagali, ali noć i opasnost od eksplozija, gužva na samom opožarenom mjestu, bile su otežavajuće okolnosti“, kaže Čamdžić.

Prema njegovim riječima, nije bilo ljudskih žrtava, osim što je vatrogascu pružena pomoć zbog udisanja opasnih gasova, dok je jednom licu pružena pomoć zbog povrede zadobijene usljed eksplozije.

Požar još nije u potpunosti ugašen, ali je lokalizovan, a vatrogasne ekipe Zavidovića i Zenice su na terenu, gdje će ostati još namanje 24 časa.

Fabrika montažnih kuća "Krivaja" jedan je od uspješno privatizovanih dijelova nekadašnje "Krivaje" i bio je "žila kucavica" Zavidovića.

Montažne kuće "Krivaja" jedan su od brendova ove opštine. 



Danas su mjesto požara posjetili predstavnici Vlade Zeničko-dobojskog kantona na čelu da premijerom Miralemom Galijaševićem, te predstavnici opštinskih vlasti.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE