• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Samo politička kvalifikacija može osporiti zakon"

Autor SRNA

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić izjavio je da odluka Ustavnog suda BiH o zahtjevu za ocjenu ustavnosti Zakona o praznicima Republike Srpske mora biti u korist Srpske.

"Nema osnova za tvrdnje da je 9. januar - Dan Republike Srpske neprihvatljiv po bilo kom osnovi, jer je 2007. godine Zakon o praznicima Republike Srpske usaglašen sa odlukom Ustavnog suda BiH", rekao je Čavić, koji je član delegacije Narodne skupštine Republike Srpske koja je učestvovala u javnoj raspravi pred Ustavnim sudom BiH povodom zahtjeva bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića za ocjenu ustavnosti Zakona o praznicima Republike Srpske.

On je naglasio da samo politička kvalifikacija dijela sudija Ustavnog suda BiH može osporiti Zakon o praznicima Republike Srpske.

"Jedan sam od onih koji su glasali za Deklaraciju u Narodnoj skupštini Republike Srpske koja se odnosi na navedeni zahtjev. Neprihvatljivo je bilo kakvo razmišljanje o ukidanju Dana Republike Srpske, što moraju znati svi u BiH", istakao je Čavić.

Ustavni sud BiH na plenarnoj sjednii 26. i 27. novembra razmatraće zahtjev bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića za ocjenu ustavnosti Zakona o praznicima Republike Srpske.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE