• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve spremno za proslavu Dana RS

Autor mondo.ba

Sve je spremno za proslavu Dana Republike Srpske na kojem se očekuje dolazak brojnih zvaničnika. Pojačane i mjere bezbjednosti.

 Dan Republike Srpske Izvor: Mondo/Dušan Volaš
Izvor: Mondo/Dušan Volaš

Svoj dolazak potvrdio je premijer Srbije Aleksandar Vučić, a sa njim će put Banjaluke i mnogi ministri iz Vlade Srbije.Svetu liturgiju u Hramu Hrsta Spasitelja služiće Patrijarh Irinej.

Obilježavanje Dana Republike u najvećem gradu Srpske počelo je već danas. Predstavnici institucija Republike Srpske i srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH, položili su vijence na spomenike palim borcima. Svi zajedno su poručili – Republika Srpska danas je iznad svega.

Međusobne nesuglasice političari su danas ostavili po strani, ali ih očigledno nisu zaboravili. Iako su u jednom trenutku stajali jedan pored drugog Milorad Dodik i Mladen Ivanić nisu razmijenili ni riječ. Srpski član Predsjedništva BiH poručio je da Republika Srpska predstavlja instituciju srpskog naroda u BiH, prenosi ATV.

Osim predstavnika Narodne skupštine Republike Srpske, srpskim borcima u svim ratovima poklonili su se i srpski predstavnici iz Parlamentarne skupštine BiH. U ime srpske delegacije ispred Savjeta ministara BiH, uoči dana Republike stigao je ministar bezbjednosti. Dragan Mektić je poručio, Srpska ima pravo i treba da slavi.

A uoči Dana i krsne slave u Palati Republike za dopinos razvoju i jačanju Srpske, odlikovani su zaslužni pojedinci, institucije i organizacije. Među njima sportisti, novinari, Savez za rijetke bolesti i mnogi drugi.

A da bi sve proteklo u najboljem redu policija je pojačala mjere bezbjednosti.

Još se ne zna koliko će policajaca sutra biti na ulicama Banjaluke. Ono što je i danas bilo vidljivo je da su pojačane mjere obezbjeđenja oko svih institucija, pogotovo onih kroz koje će proći visoke delegacije na sutrašnjemj obilježavanju Dana Republike Srpske.

Očekuje se da će policajci biti raspoređeni u svim dijelovima grada. Da je sve preduzeto kako bi sutrašnja ceremonija prošla bez ijednog incidenta potvrđuje i predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

Pod budnim okom policije biće i dvorana Borik gdje će biti održana svečana akademija na kojoj se očekuje oko hiljadu zvanica. Iz ministarstva unutrašnjih poslova danas se nisu oglašavali, ali je ranije potvrđeno da će i sutra biti zabranjen prevoz eksplozivnih materijala u drumskom saobraćaju Republike Srpske, osim za prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje najavljenih vatrometa.

Zbog rođendana Republike Srpske biće izmijenjen i režim saobraćaja.

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Republiko Srpska srecan ti rodjendan ! ! !

Gz

Republiko Srpska srecna ti krsna slava Sv. Stefan

Gz

Srecan ti Dan Republiko Srpska

ids

Sretna slava Republiko Srpska.Sretna slava cijelom narodu u RS i nasem presedniku Dodiku a i citavom rukovodstvu RS.Zivjeli i jos 1000 godina da RS slavi svoj dan a i krsnu slavu.

MONDO REPORTAŽE