• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Tužilaštvo nije dalo transkripte razgovora"

Autor SRNA

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić izjavio je da transkripti prisluškivanih razgovora lidera Saveza za bolju budućnost nisu proslijeđeni medijima

 "Tužilaštvo nije dalo transkripte razgovora" Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Tužilaštvo BiH provjeriće sve koji su mogli transkripte dijela prisluškivanih razgovora lidera Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića dostaviti medijima prije nego što su predstavljeni na ročištu u Sudu BiH, rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

On je rekao da iz Tužilaštva BiH ovi dokumenti nisu proslijeđeni medijima.


"Tužilaštvo BiH postupa u skladu sa zakonom. S obzirom na to da dokumenti nisu dati iz Tužilaštva BiH, Tužilaštvo će izvršiti provjere svih aktera u postupku koji su ih mogli ustupiti", navedeno je Grubešićevom odgovoru "Dnevnom avazu".

List konstatuje da ovaj stav dolazi nakon što je predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTS) Milan Tegeltija juče izjavio da su objavom transkripata dijela prisluškivanih razgovora iz procesa lideru SBB-a narušena njegova ustavom zagarantovana prava, te da bi pod hitno trebalo provesti istragu o tom pitanju.

Navedeno je i da je sarajevski portal "Kliks" samo tri i po časa nakon hapšenja lidera SBB-a objavio transkripte presretnutih razgovora između Radončića i sekretara Ministarstva bezbjednosti BiH Bakira Dautbašića.

Kako navodi "Avaz", u ovom slučaju teško se može govoriti o odgovornosti medija za prenošenje transkripata u javnosti prije nego što su prezentovani u Sudu BiH, ali može o odgovornosti onih koji su omogućili da transkripti dospiju u javnost.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE