• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbijena žalba, Radončić ostaje u pritvoru

Autor mondo.ba

Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost i delegat u Domu naroda Parlamenta BiH, ostaje u pritvoru nakon što je prvostepeno Vanraspravno vijeće Suda BiH odbilo žalbu odbrane.

 Odbijena žalba, Radončić ostaje u pritvoru Izvor: MONDO/ Samir Cacan
Izvor: MONDO/ Samir Cacan

Vasvija Vidović, advokat Fahrudina Radončića, uložila je prije pet dana žalbu Apelacionom vijeću Suda Bosne i Hercegovine na određivanje pritvora njenom klijentu.

"Odlučujući po žalbi advokata osumnjičenog Fahrudina Radončića, Sud Bosne i Hercegovine je dana, 02. februara 2016. godine, donio rješenje kojim je kao neutemeljena odbijena žalba branitelja osumnjičenika Fahrudina Radončića", navodi se u odluci, prenosi N1.

"Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio krivično djelo za koje se tereti, te mu je odredio pritvor zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni, boravkom na slobodi, uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke ili saučesnike, kao i postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti isto ili istovrsno krivično djelo, odnosno nastaviti sa vršenjem opisanih radnji ukoliko se nađe na slobodi", navedeno je u odluci Suda BiH prilikom određivanja pritvora Radončiću.

Sud BiH je 28. januara odredio mjesec dana pritvora Radončiću kojeg Tužilaštvo BiH tereti za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, ometanje rada pravosuđa, te davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

U obrazloženju odluke Suda BiH navedeno je da je Radončiću određen pritvor zbog postojanja opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, ometati istragu, prikrivati dokaze ili počiniti novo krivično djelo.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE