• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Više od hiljadu policajaca na otvaranju Ferhadije

Autor SRNA

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da će više od 1.000 policajaca biti angažovano na obezbjeđenju sutrašnje ceremonije otvaranja obnovljene Ferhat-pašine džamije u Banjaluci.

 Banjaluka: Ferhadiju će osiguravati više od 1.000 policajaca Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

"MUP već duže vrijeme sprovodi aktivnosti koje se odnose na obezbjeđenje ceremonije otvaranja Ferhat-pašne džamije. Očekuju se brojne strane i domaće delegacije i ovaj skup mora biti dobro obezbijeđen, a sve pripreme su završene", rekao je Lukač novinarima u Banjaluci.


On je ocijenio da je ovo važan događaj za Banjaluku, da je bitno da bude poslata poruka mira i suživota, te da ovaj grad pokaže da je otvoren i spreman za saradnju sa svima.

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić istakao je da je Policija Srpske sprovela sve aktivnosi na obezbjeđenju otvaranja Ferhat-pašine džamije.

"Sve pripremne radnje su privedene kraju i očekujemo da ovaj skup prođe bez incidenata, te da građani nemaju nikakvih problema", rekao je Vasić.

Načelnik Centra javne bezbjednosti Banjaluka Boško Pandža kaže da je Štab "Ferhadija 2016" od danas u stalnom zasjedanju.

"U aktivnostima ovog Štaba, uz MUP Srpske, učestvuju i pripadnici svih bezbjednosnih agencija iz BiH, uz podršku EUFOR-a, Helikopterskog servisa Republike Srpske, kao i struktura Grada Banjaluka. U širem centru Banjaluke sutra će biti zaustavljen saobraćaj i neće raditi ugostiteljski objekti", rekao je Pandža, naglasivši da se očekuje oko 10.000 građana koji će pratiti ceremoniju otvaranja Ferhat-pašine džamije i više od 100 autobusa.

On je naveo da se očekuje dolazak i premijera Turske Ahmeta Davutoglua, te da će danas od 16.00 časova u užem centru Banjaluke oko Ferhat-pašine džamije biti obustavljen saobraćaj i zatvoreni ugostiteljski objekti.

Pandža je napomenuo da ne postoje informacije koje ukazuju da bi moglo doći do ugrožavanja ovog skupa.

Ceremonija otvaranja obnovljene Ferhat-pašina džamije zakazana je za 11.00 časova.

Zatvorena četiri parkinga

Od večeras do sutra naveče zbog otvaranja Ferhat-pašine džamije, biće zatvoreni parkinzi kod hotela "Palas", u Vidovdanskoj ulici na staroj autobuskoj stanici, kod Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, te na drugoj etaži podzemne garaže objekta Investicione razvojne banke Republike Srpske.

Iz Gradske uprave je saopšteno da će parkinzi biti zatvoreno od danas od 20.00 časova do sutra 20.00 časova.

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Starčevica

Šta smo mi dopustili?Znači mi treba da se sklanjamo u svom gradu da bi oni orgijali?A dolaze da provociraju

Jordan

@Starčevica majketi ajde samo reci koje si godište, i zbog cega to oni provociraju. Ljudi dolazw da otvore svoju bogomolju i neka im da je niso srusili oni je nebi sad ni otvarali. Ovako sto smo posijali sad zenhwmo. A sto ovaj gore kaze bas me briga

RS

Bas me briga

MONDO REPORTAŽE