• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Incko: Dodik vodi Srpsku u civilizacijski mrak

Autor SRNA

"Žrtve strašnih zločina koji su počinjeni tokom rata, bilo da je riječ o Srbima, Hrvatima, Bošnjacima ili ostalima, moraju se poštovati bez ikakve rezerve. Poricanje zločina počinjenih nad njima mora konačno prestati", naveo je Incko.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko istakao je da je krajnje je vrijeme da se prestanu vrijeđati srebreničke žrtve i njihove porodice i da konačno bude obezbjeđeno da se istinski poštuju, ne samo žrtve u Srebrenici, nego i sve žrtve ratnih zločina počinjenih u BiH.

"Žrtve strašnih zločina koji su počinjeni tokom rata, bilo da je riječ o Srbima, Hrvatima, Bošnjacima ili ostalima, moraju se poštovati bez ikakve rezerve. Poricanje zločina počinjenih nad njima mora konačno prestati", naveo je Incko.

On je dodaje da je genocid zločin koji duboko potresa savjest čovječanstva i da su takvi teški zločini prijetnja miru, bezbjednosti i dobrobiti cijelog svijeta, saopšteno je iz OHR-a.

"Oni političari koji 2016. godine i dalje poriču genocid svjesno se distanciraju od naše zajedničke ljudskosti. Svjesna namjera da se zatruje atmosfera i dignu tenzije za duboko je žaljenje", smatra Incko.

On navodi da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdnjom da se u Srebrenici nije dogodio genocid i da ga nikada neće ni priznati, "odabrao civilizacijski mrak u koji vodi i entitet kojim predsjedava".

"Ukoliko političari u ovoj zemlji nisu u stanju kontrolisati vlastito ponašanje, stvoriće situaciju u kojoj neće biti druge opcije nego da se krene putem koji su izabrale brojne druge evropske zemlje, a to je da se poricanje holokausta, genocida i sličnih zločina proglasi krivičnim djelom", naveo je Incko.

DODIK: INCKU JE BOLJE DA UĆUTI

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da tvrdnja visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da je negiranjem genocida u Srebrenici odabrao "civilizacijski mrak", upravo potvrda civilizacijskog mraka u kojem Incko 21 godinu nakon završetka rata u BiH obavlja posao protektora bez ikakve odgovornosti, a nerijetko i neizabranog lokalnog političara koji sebi daje za pravo da komentariše sve i svašta.

"Nije njegovo da komentariše moje izjave i stvari koje ne poznaje, a najmanje da se stavlja u ulogu portparola Bakira Izetbegovića. Zato mu je bolje da ućuti", rekao je Dodik.

Dodik je ocijenio da je civilizacijski mrak to što Incko, i ne samo Incko, žrtve dijeli po etničkom principu, i u maniru nekih bošnjačkih političara svakog 11. jula proliva političke suze.

"Ako se zaista zalaže za civilizacijske vrijednosti iza kojih se sakriva, pitam gospodina Incka zašto nije došao na pomen srpskim žrtvama u Bratunac, ili to za njega nisu žrtve", upitao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Još iz INFO

Komentari 6

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Дјуро

Није ми јасно како те није срамота ал сватијо ѕам једно како неко свира ти играш ко тебе видје да се поклониш србским жртвама која сребреница ало јел то ваша лажлјива истина јаде један буди једнак и праведан ал ти то носи и треба вам укинути све

Luka

Opet se pitam sta ovaj misli kako ce dogodine kod Mileka na slavu za Djurdjevdan? A bio je i ove godine njegov gost,a uz to je Valentin Incko i pocasni gradjanin Laktasa a tu je pocast licno dobio od Dodika? Sve ovo lici na pricu o Lagi i Polagi,bice da u istu trubu duvaju i Mile i Vale samo sto su tonovi kao razliciti

xy

Da bar ove komentare procita Incko i njemu slicni. Cini mi se da niko ne cuje glas Srba. Mada me licno ne interesuje njihovo misljenje. Zao mi je samo sto jurimo u takvu Evropu, izopacenu i degenerisanu O kakvoj civilizaciji on prica. Vijekovima unistavaju druge nacije. I sada su uzrok zla u svijetu. Svi ratovi su pokrenuti sa zapada, a pod parolom demokratije. Bolje da smo u civilizacijskom mraku takve civilizacije, zar ponovo trebamo u zajednicu sa onima koji su nam vijekovima cinili zlo. Sjecaju li se proslosti i ko je cinio genocid u svjetskim ratovima. Oni da nas kritikuju? Sto rekao Dodik, nek se poklopi i cuti. I drugi ne cute, jer Srbi su, vise od svih naroda na ovim prostorima, podnijeli najvece zrtve u prethodnim ratovima. Nas problem je sto se o tim zrtvama decenijama cutalo, a ni sada ne znamo o tome stalno pricati. Svijet se udruzio protiv nas, unaprijed nas proglasio zlocincima i osudio, a onda izazvao rat. Glupi narod nek se bori i gine zbog necijih interesa. Dzaba je sada jaukati nad grobovima. A svi su mogli biti zivi, nisu umrli od BOGA, nego zbog istih ovih sto kritikuju i navodno zale. FUUUUJ. Ne znam ko je u civilizacijskom mraku.

Borac

To Nenade, svaka čast za Vaš komentar! Svačije žrtve su jednake, svaki čovjek ima dušu ali ovaj fašista nema ni duše ni obraza i sram ga bilo!!!

Gz

Alo "mamlaze" nije i nije i opet da ti kazem nije bio genocid u Srebrenici. Ufrstulji vec jednom. Uostalom sta ti imas sa RS-om eto ti tamo Bejha pa laprdaj sta hoces

MONDO REPORTAŽE