• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borenović: Stati u kraj govoru mržnje

Autor SRNA

Odbor Narodne skupštine RS za evropske intergacije i regionalnu saradnju utvrdio je Prijedlog deklaracije o osudi govora mržnje, kojom osuđuju svi vidovi govora mržnje, a naročito promovisanje terorističkih aktivnosti.

Predsjednik Odbora Branislav Borenović izjavio je novinarima u Banjaluci da se ovim dokumentom žele podržati sve institucije, mediji i nevladin sektor u sprečavanju govora mržnje, koji je u društvu sve pristuniji.

On kaže da se govor mržnje mora što manje koristiti i da tome želi doprinijeti i skupštinski Odbor za evropske intergacije.

"Slični dokumenti usvojeni su u Parlamentarnoj skupštini BiH i Parlamentu Federacije BiH. Moguće je u narednom periodu pooštriti odredbe krivičnog zakonodavstva da bi bila suzbijana krivična djela počinjena zbog govora mržnje", rekao je Borenović, koji očekuje da će Skupština jednoglasno podržati ovaj dokument.

Prijedlog deklaracije o osudi govora mržnje trebalo bi sutra da razmatra Narodna skupština Republike Srpske.

Borenović, koji je i predsjednik PDP-a, naglasio je da će u ovoj političkoj partiji biti analiziran rezultat ostavren na lokalnim izborima, iako je bolji nego na prethodnim.

"Sigurno je da ćemo i u Savezu za promjene analizirati izborni rezultati i vidjeti ko je spreman da krene u bespoštednu političku borbu jer smo imali određene greške u proteklom periodu koje moramo otkloniti. Ignorisali smo pojedine medije i spremni smo da gostujemo u programu Radio-televizije Republike Srpske jer su određene teme vješto korištene od suprotnog političkog bloka, a nismo reagovali", rekao je Borenović.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

xy

Kasno Marko na Kosovo stize!!!

Gz

@xy Nije kasno. I pozicija i opozicija vec su poceli kampanju za opste izbore a da jos ni ove lokalne nisu prebrojali..

MONDO REPORTAŽE