• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borenović: Slijede raspuštanja i promjene

Autor SRNA

Predsjednik PDP-a najavio raspuštanja i promjene u određenim stranačkim odborima

Branislav Borenović izjavio je da je PDP zadovoljan sa 63.000 osvojenih glasova na lokalnim izborima, ali da je analiza pokazala da je ta stranka u Bijeljini i Trebinju osvojila više glasova nego zajedno u Banjaluci, Doboju, Zvorniku i Prijedoru, zbog čega će uslijediti raspuštanja i promjene u određenim odborima.

"Interesantno je da smo u Bijeljini i Trebinju osvojili 11.723 glasa, a u Banjaluci, Doboju, Zvorniku i Prijedoru samo 11.400. Treba naglasiti da u Bijeljini i Trebinju postoji 140.000 birača, a u ova četiri grada njih 400.000. Za desetak dana biće održana sjednica Glavnog odbora PDP-a i mi smo već preduzeli neke mjere", naveo je Borenović.

On je novinarima nakon sjednice Predsjedništva PDP-a koja je održana danas u Bijeljini rekao da je PDP ostvario najbolji rezultat u Bijeljini sa osvojenih 8.300 glasova.

"Danas smo pohvalili rad dvadesetak opštinskih i gradskih odbora PDP-a, a trebalo bi uzeti u obzir da je PDP imao i unutarpartijske izbore i da su se ljudi koji sada vode partiju okupili prije nešto manje od godinu dana. Nismo zadovoljni rezultatima za načelnike i gradonačelnike i to ćemo analizirati sa našim koalicionim partnerima", naveo je Borenović.

On je najavio da će se narednih dana sastati sa predsjednikom SDS-a Vukotom Govedaricom.

Borenović je rekao i da osuđuje to što "vladajuća koalicija u Republici Srpskoj odbija da usvoji dobre prijedloge PDP-a".

"Imate primjer zakona o visini stope zatezne kamate koji je vladajuća koalicija oborila bez ijednog argumenta, bez ijednog stava Vlade, a istakao bih i amandmane koje je opozicija predložila na zakon o Danu Republike, koji su znatno poboljšavali ovaj dokument, ali nisu usvojeni", rekao je Borenović.

Na pitanje novinara zašto borba protiv korupcije u BiH ne daje rezultate, Borenović je istakao da rezultate treba očekivati u narednom periodu.

"Možemo tražiti izgovor u tome da pravosuđe Srpske ne radi svoj posao jer znamo da je pod pritiskog vlasti, ili govoriti da je pravosuđe BiH pod spregom glavnog tužioca, što je činjenica, ali mi i dalje tražimo odgovore na pitanja - zašto su propale Bobar banka i Banka Srpske, te gdje je nestalo tri milijarde KM u posljednjih osam godina", poručio je Borenović.

Potpredsjednik PDP-a Slaviša Marković dodao je da je danas donesena odluka o raspuštanju opštinskog odbora ove partije u Pelagićevu, te da slijede promjene i u odboru u Vlasenici.

"Kada je riječ o formiranju skupštinske većine u Bijeljini, mislim da će u utorak stići potvrde o izabranim odbornicima iz Centralne izborne komisije BiH, a 15 odbornika iz stranaka koje su podržale Miću Mićića za gradonačelnika, i dalje su uz njega", rekao je Marković.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE