• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Disciplinski postupak protiv vojnika

Autor SRNA

Ministarstvo odbrane BiH potvrdilo je da se vodi disciplinski postupak protiv pripadnika Oružanih snaga BiH koji se vide na snimku u medijima da su u uniformama 25. septembra izašli na referendum o Danu Republike Srpske.

 Disciplinski postupak protiv vojnika Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Postupak je pokrenuo komandant Brigade taktičke podrške Oružanih snaga BiH. Nadležni nivoi komandovanja pratiće tok postupka s ciljem zaštite Ustavom i zakonom zagarantovanih prava lica protiv koga se vodi postupak i sankcionisaće eventualne zloupotrebe", rekla je portparol Ministarstva odbrane BiH Uma Sinanović.

Predsjednik Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH Sifet Podžić založio se za kažnjavanje pripadnika Oružanih snaga BiH koji su u uniformi izašli na referendum o Danu Republike Srpske.

Član Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost parlamenta BiH Dušanka Majkić istakla je da Podžićeva izjava - da mora biti kažnjen svaki pripadnik Oružanih snaga BiH koji je izašao na referendum o Danu Republike Srpske, nije stav Komisije, već njegov lični i dio je vladajuće bošnjačke političke ujdurme.

Zamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić izjavio je 10. oktobra da je lično naredio pripadnicima Oružanih snaga BiH da 25. septembra izađu na referendum o Danu Republike Srpske i obave građansku dužnost kao što to čine na izborima.

"Tu ne vidim ništa sporno. Ono što sigurno mogu da tvrdim jeste da niko neće snositi nikakve sankcije, jer niko nije prekršio nijedan član zakona", rekao je Jerinić.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Federacija BIH

Kako nije pocinio pa protiv ustava ako je ustav zabranio

MONDO REPORTAŽE