• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje naplata putarine na autoputu "9. januar"

Autor SRNA

Naplata putarine na novoizgrađenoj dionici auto-puta "9. januar" na pravcu od Doboja do Prnjavora počeće od ponedjeljka, 26. decembra, najavljeno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Cijena putarine za vozila prve kategorije, u koju spadaju putnička vozila, motocikli, tricikli i četvorocikli, kao i laka komercijalna vozila, iznosi četiri KM.

Vlasnici vozila druge kategorije, u koju spadaju putnička vozila sa prikolicom ili karavani, vožnju autoputem "9. januar" plaćaće osam KM, a za vozila treće kategorije, odnosno autobuse i kamione, treba izdvojiti 12 KM.

Za vozila četvrte katerogije, odnosno vozila sa četiri i više osovina ili kamione sa prikolicom, autobuse sa dvoosovinskom prikolicom i slično putarina iznosi 20 KM. U cijenu putarine uračunat je i PDV.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 6

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

xy

Udarilo po gradjanima. Nameti na sve strane. Ne znam, stvarno, sta jos treba da urade pa da se osvjestimo. Vrijeme je za gradjansku neposlusnost, orobise nas na razne nacine. Jos samo ne placamo vazduh ili placamo, a nismo svjesni.

koki

Slazem se u potpunosti.Samo jos treba da stave sve zabrane i ogranicenja a i kazne i da kazu da je tako i u EU.Samo sto je Milija zaboravio da mi ni plate,ni penzije a i zaposlenost nije na nivou EU.Samo udrite namete po sirotinji.Zasto to ne primjenite na one koji primanja imaju po 5 000 - 8 000km.Neka sirotinju i losog asfalta.

Krstarica

Ovde mi nesta nije jasno sta je pod kategorijom karavan a sta laka komercijalna vozila. Karavan je vrsta vozila a ne kategorija a sve ostalo kao limuzina. I svagdje u svijetu se naplacuje kao putnicko vozilo. Takodje i laka komercijalna vozila do 500kg nosivosti. A kombi je kombi naravno ide u drugu kategoriju. Sa ovom terminologijom bunite vozace. Taj sto ovo pise treba da se nauci sta je kombi a sta karavan. Vjerovtno sisao sa brda pa jos nije upoznat kako se zove koje vozilo. Nazalost da su takvi ljudi na takvim mjastima a tek koliko znaju o putevima i saobracajnim znakovima...

Milan B.Luka

Ok daga gospodo onda da se skinu sa registracija onoliki porez,i da skinete akcize na gorivo za puteve ! Ko ste vi vise da namecete tolike poreze jeli ovaj narod toliko glup pa samo cuti ja nemogu vjerovati . Umjesto da napravite neke simbolicne cjene vi kao da ste skrenuli sa uma , kad se zavrsi auto put kod vas ce putarina do sarajeva biti oko 30 km , pametan covjek za te pare ode preko knezeva ! Razmisljate kao diabole... jadni smo!!!

vetgo

@Milan B.Luka Potpuno isto misljenje je u moje i u Njemackoj se kroz gorivo naplacuje auto put a kod nas i kroz gorivo i na naplatnim kucicama jos ako nas predsjednik procita ovaj komentar ima da odmah bude"frapiran"

MONDO REPORTAŽE