• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Program obilježavanja Dana Republike

Autor mondo.ba

Poznat je raspored svih događaja u sklopu obilježavanja Dana Republike Srpske.

U Banjaluci će u nedjelju, u okviru obilježavanja 9. januara - Dana Republike Srpske, na groblju Sveti Pantelija biti položeni vijenci na spomen-obilježje poginulim borcima Vojske Republike Srpske, a predsjednik Srpske Milorad Dodik uručiće odlikovanja istaknutim pojedincima i institucijama.

Polaganje vijenaca zakazano je za 10.00 časova, a prisustvovaće i predsjedavajući Predsjedništva BiH, Mladen Ivanić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović, predstavnici poslaničkih klubova, zatim predstavnici Vlade, drugih institucija i raznih udruženja i organizacija iz Republike Srpske.

Za 11.00 časova predviđeno je polaganje vijenaca poginulim borcima NOR-a na Trgu palih boraca.

U 12.00 časova biće položeni vijenci na Spomen-kosturnicu na Gradskom groblju, kao i cvijeće na grobnicu dvanaest banjalučkih beba.

U 12.00 časova biće položeno cvijeće na Spomenik banjalučkim bebama na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

Predsjednik Republike Srpske uručiće odlikovanja u 13.00 časova u Palati Republike, a za 14.00 časova zakazana je sjednica Senata Republike Srpske koja će biti održana, takođe, u Palati Republike.

U Modriči će delegacija Republike Srpske u 12.00 časova položiti vijenac na spomen-obilježje nekadašnjem predsjedniku Srpske Milanu Jeliću.

Program za 9. januar

Program obilježavanja Dana Republike Srpske 9. januara u Banjaluci koji počinje u 9:30, a završava koncertom u 22 sata.

U 9:30 sati na Trgu Krajine biće održan prigodan obrazovno-zabavni program za djecu, nakon čega će, u 11:00 sati, biti održan koncert dječijeg hora “Vrapčići”.

Od 13:00 sati na Trgu Krajine biće organizovana parada pod imenom “25 godina Republike Srpske” nakon koje slijedi kulturno-umjetnički program.

Svečana akademija povodom 25 godina postojanja Republike Srpske biće održana u 17:00 sati u dvorani Borik, da bi se nakon toga program ponovo vratio na Trg Krajine gdje će u 19:00 sati početi koncert domaćih muzičara i pjevača iz RS. Kao svojevrsno finale večeri, predviđen je koncert beogradske grupe “Legende” koji je zakazan za 22:00 sata.

Za saobraćaj će biti zatvorene ulica Kralja Petra, Vidovdanska i Kninska, kao i četiri parkinga koji će biti zatvoreni cijeli dan.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

jdfj

SVIM SRBIMA SIROM SVIJETA.SRETAN BOZIC A I SLAVA REPUBLIKE SRPSKE.ZIVJELI.

koja?

@jdfj Koja slava kad se ni kolač prelomiti neće? Vidite da je sve prebačeno na ulice i u dvoranu Borik? A tako se može organizovati bilo šta. Dakle, nema zvanične proslave u zvaničnoj instituciji RS. A sve ovo što je nakačeno (npr. Senat) nema nikakve veze sa slavom RS, već služi popunjavanju prostora. Zašto se ne čita slava u palati predsjednika?

MONDO REPORTAŽE