• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić: Srpska zaslužuje mnogo više

Autor SRNA

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas u Banjaluci da BiH ne može više nikada da utiče na to hoće li postojati Republika Srpska, koja treba da napreduje i raste.

 Nikolić: Srpska zaslužuje mnogo više Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

Nikolić je ocijenio da Srpska zaslužuje mnogo više nego što je dobila Dejtonskim mirovnim sporazum, ali da je taj sporazum temelj na kome je osnovana.

Predsjednik Srbije je poručio Srbima u Srpskoj da ne strahuju da bi se "nešto moglo desiti sa Srpskom", jer na međunarodnom političkom planu danas nema većine da se Srpska uništi i vrati u nekakve okvire koji joj ne bi garantovali entitet i sve oblike državnosti, koje ima.

On je u izjavi za Radio-televiziju Republike Srpske ocijenio da se to neće pogaziti dok je Srba sa desne i lijeve strane rijeke Drine.

"Jedan smo narod i tako se i osećamo. To je neuništivo", poručio je Nikolić na svečanom prijemu u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, organizovanom povodom obilježavanja 9. januara Dana Republike.

Nikolić je ocijenio da je Srpska danas multietnička država, što drugi dijelovi BiH nisu uspjeli da ostvare, kao i da je referendum o Danu Republike bio volja naroda u Srpskoj.

On je rekao da je Dan Republike "veliki dan za sve nas, koji pokazuje naše jedinstvo i odlučnost".

Nikolić je istakao da nije bilo dileme da li će da dođe na proslavu povodom Dana Republike, iako je bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović umislio da je predstavnik svih građana BiH i da bi trebao da bude taj koji odlučuje ko može i treba da dođe.

"Poštujem BiH i želim joj svako dobro i napredak. Mislim da je uspjeh BiH bez uspjeha Srpske nezamisliv, kao što Srpska ne može dobro da napreduje ako ne napreduje cijela BiH", rekao je Nikolić.

On je rekao da treba stvarati uslove da u oba entiteta ljudi budu zadovoljni i srećni, te da se pronađe ono što spaja ljude i vezuje, a ne ono što ih razdvaja.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE