• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NATO: Očekujemo detaljnu istragu

Autor mondo.rs

Komandant Štaba NATO u BiH, brigadni general Žizela Vilc, izjavila je večeras da pretpostavlja da će Ministarstvo odbrane BiH detaljno istražiti današnje učestvovanje "srpske" vojske na proslavi Dana RS.

 NATO: Očekujemo detaljnu istragu Izvor: mondo.ba

Izvor: mondo.ba

NATO u BiH očekuje detaljnu istragu o učešću pripadnika Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH (iz Srpske) u obilježavanju Dana Republike Srpske, praznika čije je obilježavanje Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Pozdrav predsjedniku Predsjedništva BiH

Treći pješadijski Republika Srpska puk juče i danas postrojen je u Banjaluci i predao je raport predsjedavajućem Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću. Pripadnici Oružanih snaga BiH danas su, po naredbi Ivanića, ostali na Trgu Krajine u Banjaluci, ali nisu učestvovali u paradi povodom Dana Republike (Srpske).

Konstatujući da je upoznata da su pripadnici Oružanih snaga BiH prisustvovali današnjim aktivnostima u Banjaluci "u raznim svojstvima", Vilc je izrazila očekivanje da će Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH adekvatno odgovoriti na ishod istrage o tom slučaju, prenijeli su sarajevski mediji.

Ministarstvo odbrane BiH ranije danas je saopštilo da će ustanoviti pod kojim okolnostima i kako je kroz lanac komandovanja i ostale funkcionalne nadležnosti došlo do učešća i postrojavanja pripadnika OS BiH na obeležavanju 9. januara, Dana RS u Banjaluci, i da će o tome izvijestiti Predsjedništvo BiH.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović danas je najavio da će zatražiti da se utvrde sve činjenice u vezi s angažmanom pripadnika Oružanih snaga BiH u okviru obilježavanja Dana RS.

Zabrunutost zbog "kršenja Ustava" u BiH izrazili Ambasada SAD i institucije EU.

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

vetgo

Meni nije jasno zasto se NATO ista pita o tom pitanju pa mi nismo clanica NATO-a

che

Šta se ovi fa.isti petljaju

zena-zmaj

Oni nisu ucestvovali u proslavi, dosli su kao pratnja predsjednika predsjednistva, dakle njihovog komandanta koji na to ima pravo. Dakle, NATO i Izetbegovicu - pusiona!

MONDO REPORTAŽE