• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vučić bi išao u Banjaluku da nije u Indiji"

Autor mondo.rs

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da veruje da bi predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić juče prisustvovao proslavi Dana Republike Srpske u Banjaluci, da nije u poseti Indiji.

 "Vučić bi išao u Banjaluku da nije u Indiji" Izvor: mondo.ba
Izvor: mondo.ba

"Premijer je poslao čestitku, verujem da bi i on bio tamo, ali je u poseti Indiji. On je otišao tamo da pregovara da li će nam doneti neku fabriku. Srbija snažno podržava Republiku Srpsku, to ne samo da je naša obaveza po Dejtonskom sporazumu, to je nešto što želimo, što osećamo. Posle 25 godina narod tamo ima pravo da obeležava svoje praznike, da se raduje", rekao je Stefanović danas za televiziju Pink.

On je dodao da je vlada zabrinuta jer se stvara "veštačka tenzija" i "pokušava se da se naudi Republici Srpskoj".

"Narod želi Republiku Srpsku, želi da živi u njoj, ne želi mržnju bilo kome", rekao je Stefanović i dodao da svi koji su se juče na proslavi u Banjaluci obraćali govorili samo da niko ne mrzi drugoga, već da Republika Srpska treba da opstane.

Stefanović je rekao i da je Vlada Srbije povukla uredbu o angažovanju pomoćne policije da bi građani Srbije videli da "nije bilo nikakve opasnosti po njih".

Navodeći da pitanje bezbednosti nije neozbiljna tema, Stefanović je rekao da nije trebalo plašiti građane i unositi nemir.

"Nismo želeli da ljudi osećaju bilo kakvu zabrinutost zato smo povukli ovaj potez. Ovo smo učinili zbog građana Srbije, da vide da ne postoji bilo kakva pretnja za njih. Apsolutno je nije bilo", istakao je Stefanović.

Stefanović je gostujući na TV Pink rekao da je bilo mnogo laži, između ostalog i da je bilo moguće da se u pomoćnoj policiji zaposli "svako sa ulice".

"Ova uredba je predviđala da neko ko je završio Kiminalističku policijsku akademiju ili Centar za osnovnu policijsku obuku ili policijski penzioner može da bude zaposlenen i niko drugi uz naravno obavljen konkurs. To nije mogao biti neko sa ulice", rekao je Stefanović.

Na pitanje da li je mladim ljudima iz Kriminalističko-policijske akademije zbog poručio da zbog pritisaka koje vrše Dveri, Saša Radulović i DS neće biti u mogućnosti da ih zapošljava, Stefanović je rekao da Dveri sada spočitavaju vlasti zakon koji je njihov koalicioni partner DS S doneo još 2005.

"Demokratska stranka koja vrši hajku na nas imala je mogućnost da stavi uredbu van snage i nije to učinila. Predsednik (Boris Tadić) je mogao da vrati taj zakon, nije to učinio", podsetio je Stefanović.
Stefanović kaže da godinama nije postojao uređen sistem zapošljavanja u policiji, a da sada postoje sporazumi sa Kriminalističkom akademijom o tome.

"Imamo priliku da izaberemo najbolje", istakao je minbistar i dodao da će se truditi da pronađe način da i oni koji su školovanje završavali 2009. 2010. 2011. budu zaposleni.

Odgovarajući na pitanje šta su hteli da postignu osnivanjem pocmoćne policije, Stefanović je rekao da to pitanje treba postaviti Borisu Tadiću i onima koji su doneli taj zakon.
"To je njihov zakon. Ne znam zašto to nama spočitavaju", rekao je Stefanović.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE