• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promijenili mišljenje o učešću vojnika na Danu RS

Autor SRNA

Ministarstvo odbrane BiH promijenilo je mišljenje u kojem su prethodno naveli da nijedan zakon nije prekršen kada je u pitanju učešće vojnika OS BiH na Danu Republike Srpske

 Promijenili mišljenje o učešću vojnika na Danu RS Izvor: MONDO/Brankica Spasenić
Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

Povodom događanja u Banjaluci 9. januara u kontekstu angažmana Oružanih snaga BiH, na sastanku menadžmenta Ministarstva odbrane BiH i Zajedničkog štaba BiH je, bez prejudiciranja odgovornosti, potvrđena potreba da se izvrši temeljna analiza provedenih aktivnosti i procedura u vezi odavanja počasti.

Iz Ministarstva odbrane ističu da se prethodno saopštenje, emitovano nakon sastanka, povlači u cjelosti jer, kako se navodi, ne odražava prezentovane stavove.

U novom saopštenju Ministarstvo odbrane BiH navodi da je na sastanaku ključnog menadžmenta sa načelnikom i zamjenicima načelnika Zajedničkog štaba ocijenjeno da primjenom uobičajenih metoda u Oružanim snagama BiH, naučenih lekcija, načelnik Zajedničkog štaba identifikuje pitanja u vezi sa nejasnim ili nedovoljno regulisanim procedurama za odavanje počasti koja će biti predložena za održavanje sastanka sa Predsjedništvom BiH.

Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH uprkos, kako kažu, dnevnopolitičkim pritiscima, ostaju opredijeljeni za izvršavanje zakonskih nadležnosti definisanih Zakonom o odbrani i Zakonom o službi u Oružanim snagama BiH, kao i za ispunjavanje međunarodnih obveza BiH.

"Sve to u cjelini, dopinosi afirmaciji Oružanih snaga BiH, a time i BiH", dodaje se u saopštenju koje je potpisala ministar odbrane BiH Marina Pendeš.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE