• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Došao Dodik, željezničari prekinuli štrajk FOTO

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Predsjednik Srpske stigao na željezničku stanicu u Banjaluci. Radnici ŽRS nakon razgovora sa njim odlučili da prekinu štrajk.

 Došao Dodik, željezničari prekinuli štrajk FOTO Izvor: mondo.ba
Izvor: mondo.ba

Dodik je rekao da je željezničarima "puštena plata" i da će na računima biti danas ili sutra.

"Žao mi je što je došlo do ovoga. Ja očekujem da po ljude koji su u štrajku glađu dođu kola i odvedu ih na klinički centar. Problemi u ŽRS su dugo godina tu, ali dugovi koji su nastali kako su nastali će biti izmireni, ali to se može uraditi samo kroz restruktuiranje koje ćemo raditi u narednom periodu. Takođe uprava što je podigla sebi sve naknade to će biti vraćeno na ono što je bilo prije", rekao je Dodik.

Izvor: mondo.ba

Oko 200 radnika Željeznica RS nastavilo je i danas blokadu pruge kod željezničke stanice u Banjoj Luci zbog neisplaćenih dugovanja za topli obrok, prevoz i regres, a ujedno i u znak podrške za 12 svojih kolega koji već danima štrajkuju glađu na ovom mjestu.

Radnici su proveli noć pod otvorenim nebom, a tvrde da neće odustati i otići dok ne dobiju sva dugovanja, dok se ne smijeni aktulena uprava ove kompanije, te ne donesu radikalni rezovi kako bi se ovaj, jedan od najvećih gubitaša, pokušao spasiti.

Radnik Željeznica RS Čedomir Knežević koji već 14. dan štrajkuje glađu, ranije danas se sastao i sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom, koji mu je obećao hitno rješavanje njihovih zahtjeva, te štrajkači trenutno pregovaraju o ovoj ponudi.

"Dodik je rekao da ćemo danas dobiti topli obrok, ali mu je preneseno da smo mi to juče dobili. Zatim je rekao – e onda ćete dobiti platu", ispričao je jedan od štrakača.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

hfk

I ja kazem svaka cast za presednika Dodika.Zbog mnogih direktora su mnoge firme i otisle u stecaj a radnici napola stari i bolesni na biro rada a onda kazu nece da rade a gdje i kako i dali mogu?Nikome nista sto je toliki narod ostao bez posla.Podrska za zeljeznicare a i ostale koji traze svoja ljudska i elementarna prava.

Svaka cast

Svaka cast. Samo pitanje je da li zna koliko ima direktora u zeljeznicama I koliko jedan direktor ima sekretarica..da li zna koliko direktora putuje iz BL I svaki ima vozaca umjesto da idu sa jednim ili dva auta oni mogu sada idu kao da je svadba krenula... Smatra da sve predsjednik ne moze sve da zna ali neko sigurno zna I sve to dopusta iza ledja predsjedniku. Eto kako su sebi povecali primanja po svim osnovama a jadni radnici nemaju osnovna primanja.. cistka ali na pozicijama direktora I sekretarica !

MONDO REPORTAŽE