• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Incko: CIK ključan u primjeni Izbornog zakona

Autor SRNA

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je da Centralna izborna komisija BiH ima ključnu ulogu u obučavanju članova opštinskih izbornih komisija i biračkih odbora kada je riječ o primjeni Izbornog zakona i izbornih propisa.

Incko je na sastanku sa članovima CIK-a BiH istakao i ulogu ove institucije u obuci političkih subjekata o pravilima finansiranja političkih stranaka, te istakao potrebu da Centar za edukaciju što prije otvori svoja vrata, saopšteno je iz OHR-a.

Na sastanku, kome je prisustvovao i prvi zamjenik visokog predstavnika Brus Berton, razgovarano je i o predstojećim opštim izborima, kao i o aktivnostima radne grupe koja analizira i predlaže modalitete za uvođenje novih tehnologija u izborni proces u BiH.

Visoki predstavnik je naglasio da je jedan od rezultata koji je ostvarila radna grupa i prijedlog za uvođenje novih tehnologija čime će biti poboljšani efikasnost i transparentnost izbornog procesa, a koji je dostavljen Savjetu ministara BiH na dalje postupanje.

"Svi koraci koji će dovesti do transparentnijeg i efikasnijeg sprovođenja izbora i bržeg objavljivanja izbornih rezultata su u interesu građana i međunarodne zajednice", zaključio je Incko.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE