• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejton ima 100 strana, vještačiće ga 10-15 dana

Autori mondo.ba Autori SRNA

Prema najnovijim informacijama iz tužilaštva, vještačenje primjerka Dejtonskog mirovnog sporazuma koji je 31. oktobra pronađen kod Željka Kuntoša na Palama trebalo bi da bude završeno u narednih 10 do 15 dana.

U Republičkom javnom tužilaštvu agenciji Srna su rekli da je riječ o složenom dokumentu od stotinjak stranica, te da je njegovo vještačenje prioritet u radu republičkog javnog tužioca.

U Okružnom sudu u Banjaluci 7. novembra otvorena je fascikla oduzeta od Kuntoša, u kojoj je bio i primjerak Dejtonskog sporazuma, koji je tad upućen na prevođenje i vještačenje.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili su Kuntoša 31. oktobra na Palama, nakon što su pretresli njegov stambeni objekat i pronašli primjerak Dejtonskog sporazuma.

Još uvijek ne znamo da li je taj dokument kopija ili original, te otkud on kod Kuntoša, koji je nakada radio u obezbjeđenju Dragana Kalinića, prvog predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske.

"Vještačenje ne traje danima, već 15-20 minuta"

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE