Dodik odgovorio Borenovicu Nesposoban i prizeman

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Politika

Dodik odgovorio Borenoviću: Nesposoban i prizeman

Autor Agencije
Autor Agencije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je predsjednik Anketnog odbora NSRS Branislav Borenović pokazao svoju nesposobnost i prizeman politički karakter jer je u zaključke ovog odbora unio svoje političke stavove.

Milorad Dodik Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk


Dodik je istakao da je "Borenović dobio državni zadatak da provede anketnu komisiju, ali se pokazao nesposobnim da sutra obavlja možda neku državničku funkciju i neobjektivnim političarem jer nije mogao da ode dalje od svojih prizemnih emocija".

"Prvo, kvalifikacija djela nije u nadležnosti Anketnog odbora i od onih koje je saslušavao nije mogao to da zaključi, a oni koje nije saslušao a tvrde isto kao i Borenović možda bi i mogli to da potvrde. Znači, zloupotrebljena je procedura u radu Odbora, kao što je zloupotrebljena i prilikom njegovog proširenja bez odluke parlamenta", istakao je Dodik, dodavši da niz stvari u izvještaju Anketnog odbora nije istinit.

On je podsjetio da Anketni odbor bira Narodna skupština i niko ne može da širi njegov sastav, niti da ga mijenja osim te iste skupštine.

Na pitanje novinara da prokometariše poziv Borenovića da podrži izvještaj Anketnog odbora i da je šokiran njegovim izjavama u vezi sa tim izvještajem, Dodik je rekao da Borenovića šokira vjerovatno činjenica da je on predsjednik najjače političke partije u parlamentu - SNSD-a i da kao predsjednik te partije kaže da će odbaciti njegov sramni izvještaj koji je pokušao da zloupotrijebi, kao što je pokušao da zloupotrijebi i ovlaštenja skupštine.

On je ponovio da takav izvještaj neće proći i SNSD to neće podržati.

"PDP i Borenović ne mogu nama nametati svoj stav. Ja kao predsjednik Republike i predsjednik najjače političke partije u Republici Srpskoj odbijam da prihvatim lešinarenje koje posljednjih 60, 70 dana nameće opozicija u Republici Srpskoj kao model političkog djelovanja", poručio je Dodik.

On je ponovio da je smrt mladića iz Banjaluke, nažalost, ispolitizovana od opozicionih političara, pa i nekih iz FBiH i konstatovao da je jadna politika koja pokušava da pribavlja glasove na smrti jednog mladića koja, nažalost, još nije razjašnjenja.

"Sama činjenica da se skupovi održavaju nenajavljeno na Trgu Krajine u Banjaluci govori da se oni politički zloupotrebljavaju. Mi razumijemo bol porodice, ali je očigledno da je u mnogim drugim elementima to poprimilo političke elemente. Na kraju, ljudi nisu više sa tom emocijom kao na početku jer su vidjeli da su mnogi nesrećnu smrt mladića ispolitizovali i da žele to da zadrže kao važnu političku temu", naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske je rekao da Tužilaštvo radi na slučaju smrti mladića, da je angažovano šest tužilaca, te da nije njegovo da se miješa u njihov rad.

"Ja sam izražavao sumnju u rad Tužilaštva sve dok nisam bio upoznat kroz izvještaj koji je tužilac podnio Narodnoj skušštini. LJudima treba dozvoliti da rade svoj posao a ne prejudicirati stvar", ocijenio je Dodik.

On je pozvao Tužilaštvo da što je moguće prije izađe sa određenim kvalifikacijama djela i poručio da će svaku njihovu odluku ispoštovati.

"ZNA SE KO MOŽE ZAUSTAVITI AUTO I IZVRŠITI PRETRES"

Govoreći o protestima povodom visokih cijena goriva, Dodik je rekao da protesti po bilo kom pitanju, koji su uredno prijavljeni kod nadležnih organa mogu da budu održani bez problema, ali da ne prihvata da neko prepriječi automobil na ulici i ne dozvoli drugima, pa čak ni vozilima hitne pomoći da prolaze.

"Naložio sam da se to spriječi i ako se ponovi biće opet spriječeni, jer nemam nijedne dileme da u Republici Srpskoj obezbijedim stabilnost i mir. Ne mogu da imam pozitivan odnos prema onima koji su zaustavili vozilo hitne pomoći, otvorili vrata i oni kao nešto kontrolišu. To je uvođenje potpunog nereda i jedan huliganski potez onih koji su to uradili. Nemam namjeru da se povlačim pred takvim", poručio je Dodik.

On je rekao da traži od nadležnih organa da ispitaju ta lica jer ne zna po kom pravu oni mogu da pretresaju vozilo hitne pomoći.

"Zna se ko može zaustaviti automobil na ulici i izvršiti pretres. To je samo policija i niko više, a ne dvojica huligana koji su našli za shodno da dijele pravdu i utvrđuju ko je bolestan, a ko nije i ko treba da prođe a ko ne", konstatovao je predsjednik Srpske.

On je naglasio da takvu Republiku Srpsku ne želi, a ako to hoće opozicija neka to i dalje prizivaju.

"Oni nemaju nikakav program, imaju loše rezultate anketa rađenih za njih koje pokazuju da nemaju šanse na ovim izborima i naravno da žele još da pokušaju da polemišući sa Miloradom Dodikom pribave koji poen i zadovolje svoju sujetu. U Republici Srpskoj niko neće zaustaviti saobraćaj. Svi koji žele da protestuju treba da se uredno prijave nadležnim organima i biće im odobreno, ali niko ne može da ugrožava druge. Sloboda svakog pojedinca ograničena je slobodom drugih i u Republici Srpskoj niko neće nikoga maltretirati",poručio je predsjednik Republike.

On je naveo da o tome kako radi opozicija, najbolje govore rezultati anketa.

"PDP je pao na sedam odsto glasova, a nedavno su bili na devet, za razliku od SNSD koji bi, da su izbori održani 27. aprila, prema anketama SDS-a i PDP-a, imao 49 odsto glasova", rekao je Dodik, koji je lider SNSD-a.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Još iz INFO

MONDO REPORTAŽE

loader