• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Migranti iz hotela „Sedra“ idu prema Bihaću

Autor SRNA

Grupa od 89 migranata, koji su smješteni u privremenom prihvatnom centru na lokaciji hotela „Sedra“ u Cazinu, krenula je prema Bihaću. Prema riječima nekih od njih, cilj im je odlazak na Granični prelaz Izačić.

Navodno će se prvo pokušati spojiti s grupom migranata koji borave u Borićima, odakle bi se zajedno trebali uputiti prema graničnim prijelazima.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) je potvrđeno da ova grupa migranata ima policijsku pratnju, kako bi bezbjedno stigli do željenog odredišta.

„Mi još ne možemo govoriti o njihovim konkretnim ciljevima. Naš trenutni jedini zadatak je da im osiguramo sigurno kretanje i dolazak“, rekla je portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK) Snežana Galić.

Takođe je dodala i da se grupa od 200 migranata, koja se okupila na Graničnom prijelazu „Maljevac“ kod Velike Kladuše sa zahtjevom prelaska granice u Republiku Hrvatsku, polako razilazi, odnosno vraća prema smještajnom kampu u mjestu „Trnovi“.

U Unsko-sanskom kantonua, a najviše u Bihaću i Velikoj Kladuši, trenutno se, prema procjenama, nalazi više od 10.000 migranata koji čekaju pogodan trenutak da se domognu neke od zemalja Zapadne Evrope. 

Migranti su već ranije pokušavali da pređu granicu BiH i Hrvatske, u čemu ih je spriječila hrvatska policija uz upotrebu sile. 

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE