• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rudari kod Zenice odbili da siđu u jamu

Autor SRNA

Rudari Rudnika mrkog uglja Zenica koji dođu u treću smjenu neće silaziti u jamu jer im nije isplaćen topli obrok, dok će jutarnja smjena najvjerovatnije krenuti pred opštinu ako ne bude nikakvog reagovanja grada Zenice.

 Rudari Zenica štrajk Izvor: MONDO
Ugalj rudnik Resavica
Izvor: MONDO

Ovo je izjavio predsjednik Sindikata rudara Nijaz Vardo.

Rudari druge smjene Rudnika mrkog uglja Zenica odbili su danas ranije da siđu u jamu zbog neisplaćenog toplog obroka, pošto je grad Zenica blokirao račun rudnika zbog neplaćanja korišćenja građevinskog zemljišta.

Iako je rudarima bilo obećano rješavanje problema, to se nije dogodilo, tako da je u toku sastanak predstavnika Sindikata rudara i Uprave Rudnika mrkog uglja Zenica o daljim aktivnostima.

Portal "Kliks" prenosi da je nedavno na Ustavnom sudu proglašeno da je korištenje građevinskog zemljišta neustavan namet na privredu, a kolika su dugovanja rudnika, nije poznato.

"Mi smo danas do 15.00 časova dali rok za informaciju o korištenju građevinskog zemljišta i o toplim obrocima, ali s obzirom na to da ništa nismo dobili, odlučili smo da ostanemo van jama", istakao je Vardo.

On je pojasnio da su rudari pokušali doći do gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, kao i direktor ovog rudnika Nevzet Vrškić, ali da niko nije primljen na razgovor, te dodao da nije ispunjeno obećanje gradonačelnika da će problem biti riješen.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE