• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH mora da zaštiti svoje građane

BiH, kao i druge zemlje, mora biti u stanju da zaštiti svoje građane i da se efikasno bori protiv terorizma, koji predstavlja međunarodnu prijetnju.

 BiH mora da zaštiti svoje građane  Izvor: MONDO

Portparol OHR-a Ljiljana Radetić istakla je da borba protiv terorizma zahtijeva punu podršku odgovornih bezbjednosnih i pravosudnih institucija u BiH.

Ona je naglasila da je borba protiv terorizma suviše važno pitanje da bi postalo predmet političkog ili medijskog nadmetanja.

Ambasada SAD u BiH podržava "napore vlasti BiH u borbi protiv terorizma" i vjeruju da "nadležne institucije toj aktivnosti pristupaju profesionalno", ali nije upoznata sa prijedlogom mjera za borbu protiv terorizma, ekstremizma i radikalizmu, koji je sačinila Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA) BiH.

OBA BiH je u svom prijedloga mjera upozorila da je finansiranje jedan od najraširenijih metoda koje selefije koriste radi privlačenja novih sljedbenika.

Predsjedavajući Savjeta ministara Nikola Špirić, direktor Obavještajne službe BiH Almir Džuvo i direktor policije u Federaciji BiH Zlatko Miletić upozorili su da u BiH nema političke volje za borbu protiv terorizma, jer radikalne islamske grupe, poput vehabija, direktno štite političari u institucijama ili ih ćutanjem i nedjelovanjem štite kadrovi u pravosuđu i bezbjednosnim službama, kao i Islamska zajednica.

Parlament BiH sačinio je skicu realne opasnosti od vehabizma u BiH - 3000 radikalnih sljedbenika, tehnički opremljeni bolje od federalne policije, u entitetu sa 120 000 legalno naoružanih građana i sa procjenom da ih je sedam puta više, odnosno da je svaki treći stanovnik Federacije naoružan.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE