• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sukob interesa ili politička diskreditacija?!

Komisija za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti RS ispituje mogućnost sukoba interesa za sedam odbornika skupštine u Doboju.

 Sukob interesa ili politička diskreditacija?! Izvor: MONDO

Postupak se trenutno vodi protiv odbornika Skupštine opštine  Doboj Slobodana Mitrovića iz SDS-a, Zdravka Petrovića iz SDS-a, Simune Žakule iz SDS-a, Vanje Krulj iz SNSD-a, Enesa Suljkanovića iz SDP-a BiH i nezavisnih odbornika Srete Đurkovića i Murveta Bajraktarevića, saznaje Srna iz stručne službe SO Doboj.

"Obično prigovore i prijave dobijamo putem pošte potpisane od anonimnih lica, poput grupe građana ili zabrinutih Dobojlija, izuzev posljednje, koju je potpisao predsjednik Centra za humanu politiku Momir Dejanović", rekao je savjetnik u SO Doboj Dževad Hadžikadunić, istakavši da su ovakve prijave svojstvene za izborne godine.

On je rekao da se prijave mahom odnose na povjeravanje poslova za opštinu firmama u vlasništvu porodice odbornika, kome se zbog toga stavlja na teret mogućnost sukoba interesa, ali i dodjele pomoći, kao i druge finansijske transakcije opštinskih vlasti sa bližim ili daljim rođacima optuženih odbornika.
"Postupak javnih nabavki je definisan zakonom i provodi se u određenim odsjecima opštinske administrativne službe, što namjenski predstavlja svojevrsnu zaštitnu mjeru, te je praktično nemoguće da sam odbornik ima bilo kakav uticaj na donošenje odluke oko izbora izvođača", istakao je Hadžikadunić.

Prema njegovim riječima, to je i jedan od osnovnih razloga zbog kojih su ranije prijave protiv odbornika lokalne skupštine odbacivane kao neosnovane."U ovom mandatu SO Doboj, bez obzira na brojne prijave, Republička komisija za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti RS do sada nije utvrdila nijedan osnovan sukob interesa za odbornike dobojske skupštine", naveo je Hadžikadunić.

 On je poručio da će Administrativna služba i SO Doboj biti i dalje u potpunosti na usluzi Republičkoj komisiji za utvrđivanje sukoba interesa, te apelovao da građani podnose isključivo argumentovane prijave. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE