• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo šta je Karadžić poručio Srbima

Autor mondo.ba

Advokat i član tima odbrane Radovana Karadžića, Marko Sladojević, pročitao je poruku srpskom narodu koju je napisao prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić nakon presude.

„Srpski narod, i ja zajedno sa njim, smo već pobijedili. Stvorena je Republika Srpska a srpski narod je slobodan u vlastitoj državi. Žrtva koju ja podnosim je manja od drugih. Hiljade i hiljade mladića je svojim životima izgradilo Republiku Srpsku. Mnogi su poslijeratni invalidi. Najveće žrtve su podnijele majke čiji su sinovi, često sinovi jedinci, dali život za slobodu srpskog naroda. To su istinske žrtve. Ova jalova osveta Haškog suda, meni, starcu ne može ništa. Nismo se predavali ni kada je bilo daleko teže, pa ni ovako utamničen neću prestati da se borim za istinu o našoj pravednoj borbi u ratu koji nam je nametnut i u kojem su stradala sva tri naroda. U svakom ratu, a naročito građanskom, izrodi počine zločine koje je naša država, ako je znala, osuđivala i procesuirala. Mi smo se časno borili za slobodu i jednakost srpskog naroda u BiH. Zato uvijek i svuda budimo dostojanstveni ne mrzimo druge i ponosno čuvajmo ono što je iznad svih nas, našu Republiku Srpsku“, riječi su koje je u programu RTRS-a pročitao Sladojević.

Žalbeno vijeće Mehanizma u Hagu danas je pravosnažno osudilo na doživotni zatvor prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovječnosti, kršenja zakona i običaja ratovanja.

Ovom odlukom preinačena je prvostepena presuda Tribunala u Hagu kojom je u martu 2016. godine bio osuđen na 40 godina.

Presuda prvom predsjedniku Republike Srpske izazvala je brojne reakcije u BiH. Bošnjački političari djelimično su zadovoljni presudom, dok osude na rad Haškog trubunala stižu iz Republike Srpske. 

Svjetski mediji o presudi Karadžiću

Još iz INFO

Komentari 7

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lili

Nek te Bog cuva

Danijela

Jako lijepo sročeno i nadasve istinito. Sretno ti bilo predsedniče!

XAJBA3

Mogu samo da nas mrze i laju

mirjana

Neka te Bog cuva

DC

Živio PRESEDNIČE!!!

MONDO REPORTAŽE