• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vode Srpske": Nema mjesta panici

Autor SRNA

Javno preduzeće "Vode Srpske" saopštilo je da su vodostaji svih rijeka u RS u opadanju osim Save na području Gradiške i Srpca, gdje je u porastu, ali daleko ispod kote redovne odbrane od poplava, te da nema mjesta za stvaranje panike

Prema današnjim procjenama, kao i tokom jučerašnjeg dana, najavljeni nivo padavina i stanje vodostaja daleko je od situacije u maju 2014. godine zbog čega nema mjesta za stvaranje panike u javnosti, poručili su iz "Voda Srpske".

U saopštenju se navodi da je, prema informacijama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, prognozni model padavina danas povoljniji u odnosu na jučerašnje prognoze.

Očekivani nivo padavina na području Republike Srpske manji je u odnosu na ranije prognoze. Najavljeno je i pomjeranje obilnijih padavina za 24 časa i one se očekuju 13. maja, napomenuto je u saopštenju.

Iz "Voda Srpske" poručuju da stručne službe ove javne ustanove nastavljaju danonoćni nadzor vodostaja i stanja sistema zaštite od poplava u Republici Srpskoj.

Direktor "Voda Srpske" Miroslav Milovanović danas je sa saradnicima posjetio opštinu Modriča gdje je proglašena redovna odbrana od poplava, a tokom dana boraviće i u Gradišci i Brodu.

Milovanović je danas sa načelnikom opštine Modriče Mladenom Krekićem obišao tri lokacije gdje se izvode radovi u skladu sa naredbom o uvođenju mjera redovne odbrane od poplava.

"Na dva mjesta vrši se izmuljavanje lateralnih kanala kako bi se obezbijedio veći protok nadolazećih visokih voda, a u mjesnoj zajednici Dobor radi se stabilizacija i uzvišenje postojećeg nasipa u dužini od 1.400 metara", ističu iz "Voda Srpske".

Milovanović će danas u Gradišci i Brodu obići područne kancelarije "Voda Srpske" da bi se lično uvjerio u stanje pripravnosti zaposlenih na terenu i funkcionisanje opreme na crpnim stanicama koje predstavljaju sastavni dio sistema zaštite od poplava.

"Dežuramo, spremniji smo nego 2014. godine"

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lafu strucnjaci

Ljude treba upozoriti I spremiti na mogucnost poplava, jer ocito da ce ih biti mozda I vise nego 2014! Odgovorne da odgovaraju u slucaju najgoreg!

MONDO REPORTAŽE