• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Sve nas manje interesuje Savjet ministara

Autor SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je Republika Srpska sve manje zainteresovana da bude formiran Savjet ministara, jer Srpska bez te institucije može da egzistira.

"Mi u Srpskoj pokazali smo da možemo da egzistiramo i bez Savjeta ministara i da baš i nije tolika tragedija što ga nema", istakao je Dodik.

Dodik je poručio da oni koji su ovo zakuvali treba i da nose rezultate toga.

"Šta sad? Formirate Savjet ministara i dobijete ministre ikebane, a tamo su postavljeni svi ljudi na nižim nivoima koji bi trebalo da iznesu neke poslove, i da mi sada sljedeće dvije godine potrošimo pokušavajući da ispeglamo situaciju - to je besmisleno", rekao je Dodik za ATV.

Možda će vas zanimati

Dodik je podsjetio da je, prema Ustavu, Savjet ministara beznačajan organ, pomoćni organ Predsjedništva, a neko je od njega pokušao da napravi vladu BiH.

"Mi nismo zainteresovani da BiH ima vladu. Niko ko sjedi na ovim mjestima ne smije da dozvoli da BiH ima vladu, nego da ima Savjet ministara, kao pomoćni organ Predsjedništva. I to je ono na šta smo mi pristali i na ništa drugo", naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, priča o jačanju kapaciteta Savjeta ministara je dio podvale i prevare bonskih ovlašćenja na kojima je visoki predstavnik pokušao da gradi BiH.

On je podsjetio da je, još kada su uvedena bonska ovlašćenja, tadašnji visoki predstavnik Karlos Vestendorp rekao da je riječ o prevari i nečemu što ide mimo Dejtonskog sporazuma.

Dodik je najavio da će Srpska u budućnosti tražiti razgovor sa FBiH o svim nametnutim ovlašćenjima.

"Moramo biti strpljivi, tu nema brzine. Nema olako datih obećanja. Idemo sistematično, najavljujemo - hoćemo da razgovaramo o vojsci, o indirektnim porezima, o sudu i tužilaštvu, o obavještajnoj službi, o Sipi, na novi način i da vidimo šta je kome interes ovdje. Ako nećete te razgovore, OK, vratićemo se u parlament jednog dana i donijećemo neke odluke", istakao je Dodik.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE