• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik, Komšić i Džaferović u Briselu: Fokus na ekonomski razvoj

Autor mondo.ba/SRNA

Članovi Predsjedništva BiH razgovarali su danas u Briselu sa komesarom za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesom Hanom o političkoj situaciji u BiH i procesu formiranja vlasti na svim nivoima u zemlji

Članovi Predsjedništva BiH razgovarali su danas u Briselu sa komesarom za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesom Hanom o političkoj situaciji u BiH i procesu formiranja vlasti na svim nivoima u zemlji, ali i o kontinuiranoj i snažnoj opredijeljenosti BiH za evropske integracije.

"Izražena je zahvalnost za kontinuiranu podršku i posvećenost EU i njenih institucija evrointegracijama BiH, kao i za izražene napore da u prethodnom mandatu Evropske komisije BiH napravi značajne rezultate na evropskom putu", navodi se u saopštenju.

Možda će vas zanimati

Tokom susreta bilo je riječi o regionalnoj saradnji u kontekstu pristupa zapadnog Balkana evropskim integracijama, te o posljednjim odluka Evropskog savjeta o odgađanju pregovora za pristup Albanije i Sjeverne Makedonije, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

U saopštenju se navodi da je istaknuto da se treba usredsrediti na ekonomski razvoj regiona, jačanje tržišta i da treba prebaciti fokus na ekonomski razvoj, jer je i ekonomski uticajniji i razvijeniji region poželjniji za EU.

Članovi Predsjedništva poželjeli su Hanu uspjeh na novoj funkciji i izrazili nadu da će evropski put BiH i zemalja regiona biti nastavljen.

Članovi Predsjedništva BiH u Briselu su prisustvovali i oproštajnoj večeri visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federike Mogerini.

DODIK: RAZLIČITI SAVOVI UNUTAR PREDSJEDNIŠTVA BIH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da su na sastanku sa komesarom EU za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesom Hanom danas u Briselu potvrđene razlike u viđenjima članova Predsjedništva o BiH i da nije bilo važnih zaključaka niti obavezujućih stavki za BiH.

Dodik je naveo da su predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva Šefik Džaferović naglasili da su za put BiH i u EU i u NATO, dok je on istakao da je za saradnju samo na evropskom putu.

Možda će vas zanimati

"Razgovarali smo o situaciji u EU i u BiH, međusobno se upoznali i potvrdili razliku u viđenjima o samoj BiH od strane Predsjedništva BiH. Istaknuta je potreba da se usmjerimo ka evropskim integracijama i da se pitanja ne uslovljavaju", izjavio je Dodik za RTRS.

Programom posjete predviđeno je da članovi Predsjedništva prisustvuju oproštajnoj večeri, koju za lidere zapadnog Balkana priređuje visoki predstavnik za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku i potpredsjednik Evropske komisije Federika Mogerini.

Dodik je ranije rekao da će formiranje vlasti na nivou BiH vjerovatno biti tema na oproštajnoj večeri sa Mogerinijevom i drugim sastancima na visokom nivou u Briselu.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE