• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Hvala Makronu što je saopštio istinu

Autor SRNA

Makron je izjavom priznao da je "ovako nakaradno ustrojena BiH opasnost za EU zbog islamskog terorizma", smatra Milorad Dodik.

"Zahvalan sam predsjedniku Makronu što je svjetskoj, ali i svojoj javnosti saopštio istinu na koju duže vremena ukazujem, kada je riječ o BiH, a zbog čega sam trpio kritike nekih iz međunarodne zajednice, kojima nije odgovarala istina o stanju u BiH. To što je saopštio Makron je odgovoran pristup rješavanju tih problema sa kojima se suočava BiH," rekao je Dodik.

On je naglasio da je Makron svojom izjavom priznao da ovako nakaradno ustrojena BiH predstavlja opasnost za EU zbog islamskog terorizma i ratnika džihada koji su regrutovani u BiH za ratišta u Siriji, Iraku..., a koji se sada vraćaju u zemlju.

Možda će vas zanimati

"Zapad je dugo godina ohrabrivao sarajevske hegemonističke i centralističke krugove, a to je dovelo do toga da je BiH postala potpuno disfunkcionalna zajednica usled potkopavanja Dejtonskog sporazuma, odnosno dejtonskog uređenja, dok je snagom djelovanja sarajevskih političkih krugova skliznula u potpuni islamistički ekstremizam," istakao je Dodik za Tanjug.

Dodik je rekao da nije srećan što je stanje u BiH na neki način politički neodrživo, ali, dodao je, ako vas jedan od vodećih svjetskih lidera označi kao glavni problem u regionu i još navede konkretan razlog, on tu više nema šta da se doda.

On je izjavio da može samo da zatraži odgovore od nadležnih u Sarajevu da iznesu istinite podatke o islamskim fundamentalistima o kojima govori predsjednik Makron i kakva je tu uopšte uloga Sarajeva.

"Nakon samita u Sofiji, kada je saopštio da se EU neće više širiti na zapadni Balkan, Makron je svojom izjavom o BiH sada rekao i jedan od osnovnih razloga za to," ocijenio je srpski član Predsjedništva BiH.

Dodik je izjavio je Srni da je poziv Željka Komšića upućen ambasadoru Francuske u BiH Gijomu Rusonu na hitan razgovor, zbog izjave francuskog predsjednika Emanuela Makrona da je BiH tempirana bomba jer se suočava sa povratkom džihadista, zabijanje glave u pijesak i bježanje od problema, koje političko Sarajevo uporno radi 25 godina.

"Umjesto da se na najodgovornijim mjestima u BiH prodiskutuje o problemu povratnika sa ratišta po Bliskom istoku i stvarne prijetnje od terorizma u BiH, ovdje se napada svako ko o tome ne želi i neće da ćuti, a sada je na red došao i predsjednik Francuske Emanuel Makron", naglasio je Dodik.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE