• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opomene ili novčane kazne: Bezobrazni poslanici pred Etičkim odborom NSRS

Autori mondo.ba Autori Fena

Prva sjednica Etičkog odbora Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj će biti razmatrano šest prijava povrede Kodeksa ponašanja, biće održana sutra u Banjaluci.

 NSRS Etički komitet  Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Parlamentarci su prijavljeni zbog nedoličnog ponašanja, među kojima su izrečene i neprilične riječi poput "glupača", uvrede koje se tiču zdravstvenog stanja i drugo.

Predsjedavajuća Etičkog odbora Sonja Karadžić-Јovičević pojasnila je ranije da, ukoliko se utvrdi da je prekršen Etički kodeks, poslaniku je moguće izreći opomenu, te novčanu kaznu u visini do 20 posto plate ili naknade.

Pročitajte i ovo

Smatra da je skupštinski Poslovnik o radu prekršen više puta te da je postalo besmisleno i govoriti o tome, pogotovo članovi koji se odnose na uvrede.

Nezvanične prijave se, između ostalih, odnose na šefa Kluba poslanika SDS-a Miladina Stanića, poslanika u tom klubu Nebojšu Vukanovića, poslanika SNSD-a Iliju Tamindžiju i poslanika PDP-a Draška Stanivukovića.

Stanić je krajem oktobra u Narodnoj skupštini RS nazvao ministarku finansija Republike Srpske Zoru Vidović "glupačom." Prije toga Ilija Tamindžija je uvrijedio Jelenu Trivić iz PDP rekavši da je ''zaljubljena'' u Draška Stanivukovića. Odmah zatim Ljubiša Krunić iz PDP pozvao je Tamindžiju ''na megdan.''

Pročitajte i ovo

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE