• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: 110 miliona za veće plate i penzije, a u NATO ne idemo...

Autori mondo.ba Autori SRNA

Predsjednik SNSD Milorad Dodik izjavio je danas nakon proširene sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a da Plan reformi potvrđuje da BiH ne ide u NATO. Najavljen budžetska izdvajanja za veće plate i penzije,

 Dodik izvršni komitet SNSD NATO plan reformi ekonomija Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Na današnjoj sjednici proširenog Izvršnog komiteta SNSD-a prihvaćena je informacija o Planu reformi koji je usvojilo Predsjedništvo BiH.

''Plan potvrđuje da BiH ne ide u članstvo NATO-a i da će sve odluke o tome morati ponovo da se donesu. Time smo definitivno omogućili da se odblokira imenovanje u Savjetu ministara," izjavio je Milorad Dodik, srpski član predsjedništva BiH i predsjednik SNSD.

Naveo je da su predstavnici Srpske uspjeli dokument ANP-a sa 150 stranica zamijeniti i iz tog sadržaja izbaciti razne reforme, poput one o policiji. Kaže da Program reformi nije Godišnji nacionalni program (ANP).

"Zahvalan sam partnerima iz bošnjačke političke elite koji su u prije ovoga ukazivali na to da ako nema volje Srba i Republike Srpske neće biti ni članstva u NATO-u. To je na neki način ugrađeno jer nema prejudiciranja članstva i za to treba nova odluka. Ali o tome ćemo pričati kada bude dokument aktivan i javno dostupan", rekao je lider SNSD-a.

Možda će vas zanimati

Dodik je rekao da bi već 4. ili 5. decembra trebalo da bude održana sjednica Predstavničkog doma parlamenta BiH na kojoj bi trebalo da bude potvrđena kandidatura predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji, a da bi do Nove godine trebalo da bude formiran novi Savjet ministara.

Kaže da su podržane politike Vlade u vezi sa povećanjem plata i da će za to iz budžeta u narednom periodu biti izdvojeno 70 miliona KM, dok će novo povećanje penzija od tri odsto uslijediti od nove godine za šta će biti potrošeno 40 miliona KM.

On je rekao da se danas govorilo o putnoj infrastrukturi i da je istaknuto da je potrebna dodatna kontrola kvaliteta.

Dodik je istakao da će se do Nove godine pristupiti planu investicija koje će biti vrijedne milijardu KM.

Sjedici su prisustvovali lider SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović, Nikola Špirić, Radovan Višković i Nebojša Radmanović, šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Igor Žunić, predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac, generalni sekretar stranke Luka Petrović, te član Predsjedništva SNSD-a Zoran Tegeltija.

Proširenom Izvršnom komitetu SNSD-a prisustvovali su i poslanik DNS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Nešić i predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE