• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijedlozi za Savjet ministara: Ipak Božović, a ne Aćimović

Autori SRNA Autori mondo

Mlađen Božović je predložen za ministra za ljudska prava i izbjeglice, a predsjedavajući Zoran Tegeltija prihavtio je taj prijedlog.

 Prijedlozi za Savjet ministara: Ipak Božović, a ne Aćimović Izvor: MONDO/ Dragana Božić

Predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji danas je dostavljen prijedlog imena ministara i zamjenika ministara iz reda bošnjačkih političkih partija, te iz reda ostalih, među kojima je Mlađen Božović koji je predložen za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Božović je predložen za ministra iz reda ostalih.

Možda će vas zanimati

Kako smo ranije objavili Božović je prijedlog poslanika DNS u Predstavničkom domu BiH Nenad Nešića, dok su organi stranke za istu poziciju u Savjetu ministara predložili Draška Aćimovića.

Rukovodstva DNS u SNSD juče na sastanku u Banjaluci raspravljala su upravo o razrješenju male krize unutar DNS koju je izazvala odluka o kandidatu ove stranke za Savjet ministara.

Na kraju je ''prošao'' prijedlog Nenada Nešića. Božović je iz Istočne Ilidže, izjašnjava se kao Crnogorac, a ranije je bio direktor Fonda za povratak BiH.

Nešić,koji je potpredsjednik DNS-a i poslanik ove stranke u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, zahvalio se koalicionim partnerima što su predložili Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

On je rekao da je Božović kandidat DNS-a te da je "očigledno da je Draško Aćimović prošlost, te da DNS ostaje jedinstven i da će Božović dostojanstveno predstavljati politiku DNS-a u okviru srpske reprezentacije."

"To nije Nešićev kandidat niti bilo kojeg pojedinca i očekujem da obavlja funkciju u skladu sa zakonom, da bude posvećen svom radu", rekao je Nešić dodajući da će DNS ostati jedinstven, prenose "Nezavisne novine."

Iz reda bošnjačkih političkih partija sa sjedištem u Sarajevu za ministra spoljnih poslova predložena je Bisera Turković, za ministra bezbjednosti Fahrudin Radončić i za ministra odbrane Sifet Podžić.

Nezir Pivić je iz reda bošnjačkih političkih partija sa sjedištem u Sarajevu predložen za zamjenika ministra pravde, Nedžad Branković za zamjenika ministra komunikacija i transporta, DŽevad Mahmutović za zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice i Hazim Rančić za zamjenika ministra finansija i trezora.

Prijedlozi kandidata za pozicije ministara i zamjenika ministara u Savjetu ministara biće upućeni na provjeru Centralnoj izbornoj komisiji i Agenciji za istrage i zaštitu BiH.

Predsjedavajući Savjeta ministara izrazio je očekivanje da će predložena kandidatska imena biti dostavljena Centralnoj izbornoj komisiji i Agenciji za istrage i zaštitu, te proći sve provjere i potrebne porocedure, kao i prethodni kandidati.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE