• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za Komšića je Kosovo država, a spas za region je u NATO-u

Autor mondo.ba

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine za RTK izjavio da je ''za njega Kosovo nezavisna država'' i da je pitanje vremena kada će svi u regionu to prihvatiti.''

U intervjuu za "Radio televiziju Kosova"  Komšić je rekao da uprkos tome što ne postoji obostrano priznavanje između Bosne i Hercegovine i "Kosova", to je "faktički završen posao."

"Kako sada stvari stoje, moramo da sačekamo, iako nemam dilemu da je Kosovo nezavisna država", rekao je Komšić za RTK, prenio je N1.

Možda će vas zanimati

Na pitanje novinara da li postoji dogovor za to, Komšić je odgovorio:

"Nemam dogovora, ali imam pravo na svoj lični stav. Neću uvek govoriti ono što je dogovoreno, jer nas je troje u Predsedništvu BiH, ne znači da mi trebaju ovlašćenja Predsedništva da bilo šta kažem. U svojim diplomatskim postupcima moram se pridržavati nekih pravila koja vrijede u BiH. Ponavljam, za mene je Kosovo nezavisna država! To je već završen posao, samo je pitanje kada će ga drugi u regionu prihvatiti", kaže Komšić.

Što se tiče mogućeg sporazuma između "Kosova" i Srbije, Komšić je rekao da je "sve što se dešava s Kosovom, posebno razgovori Beograda i Prištine, stvar njihovih sporazuma."

Komšić ipak dodaje, da bez obzira kakav bude dogovor Beograda i Prištine, ne može postojati presedan za rješavanje problema, naročito u Bosni i Hercegovini.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je još zaključio da bi učlanjenje BiH i zemalja Zapadnog Balkana u NATO bio "spas za region".

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zo

Nikada prihvatiti onoga ko te bombardovao.Nikad.Njima su pomagali,da Srpski narod pobiju.njima odgovara,Srbima ne i normalnom narodu.

MONDO REPORTAŽE