• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH dobila novi Savjet ministara: Ministri položili zakletvu

Autor mondo.ba/SRNA

Nakon potvrđivanja imenovanja u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine, imenovani članovi Savjeta ministara predvođeni predsjedavajućim ove institucije Zoranom Tegeltijom položili su zakletvu.

Za ministra inostranih poslova imenovana je Bisera Turković, ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, ministra finansija i trezora Vjekoslav Bevavda, ministra komunikacija i transporta Vojin Mitrović te ministra civilnih poslova Ankic Gudeljević.

Za ministra pravde imenovan je Josip Grubeša, ministra bezbjednosti Fahrudin Radončić, te Sifet Podžić za ministra odbrane.

Možda će vas zanimati

Josip Brkić imenovan je za zamjenika ministra spoljnih poslova, LJiljana Lovrić za zamjenika ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, Hazim Rančić za zamjenika ministra finansija i trezora, Nedžad Branković za zamjenika ministra komunikacija i transporta, a Siniša Ilić za zamjenika ministra civilnix poslova.

Za zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice imenovan je DŽevad Mahmutović, za zamjenika ministra pravde Nezir Pivić, za zamjenika ministra odbrane Mijo Krešić i za zamjenika ministra odbrane Mirko Okolić.

Za zamjenike predsjedavajućeg Savjeta ministara imenovani su Bevanda i Turkovićeva.

Preostalo je da budu imenovani ministar za ljudska prava i izbjeglice, te zamjenik ministra bezbjednosti kako bi Savjet ministara bio kompletan.

Ovim je zaključena hitna sjednica Predstavničkog doma, nakon koje bi Savjet ministara trebalo da odži svoju prvu sjednicu u novom sastavu.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija informisao danas na početku sjednice poslanike u Predstavničkom domu o svojoj odluci za imenovanje ministara i zamjenika ministara u Savjetu ministara, kao i svojih zamjenika, i pozvao ih da podrže njihovo imenovanje.

Nakon što je pročitao imena imenovanih ministara i zamjenika ministara, te svojih zamjenika, Tegeltija je obavijestio poslanike da je prije pola sata dobio iz Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH izvještaj o izvršenim provjerama za ministra za ljudska prava i izbjeglice Mlađena Božovića.

"Na osnovu dokumenta koji smo dobili iz Sipe, sve provjere uspješno su okončane za ministra za ljudska prava i izbjeglice gospodina Božovića", rekao je Tegeltija i dodao da zbog poslovničkih nemogućnosti nije predložio potvrđivanje njegovog imenovanja na današnjoj sjednici.

Komisija za pripremu izbora Savjeta ministara danas je dala pozitivnu preporuku Predstavničkom domu za potvrđivanje osam ministara i devet zamjenika ministara, kao i zamjenike predsjedavajućeg Savjeta.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE