• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neđo Trninić proglašen za najministra pa smijenjen

Autor mondo.ba

Prije samo šest dana, ministru saobraćaja i veza RS Neđi Trniniću uručena je nagrada za najministra ove godine u BiH, a danas je smijenjen sa te funkcije.

 Smijenjen Neđo Trninić, ministar u Vladi Republike Srpske Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Trninić je nagradu za najministra dobio po izboru Evropske nezavisne agencije za izbor i promociju najuspješnijih poslovnih ljudi i kompanija BiH, jugoistočne i srednje Evrope, Evropskog udruženja menadžera i časopisa "Euromanadžer", ali to izgleda nije bilo dovoljno da ostane na toj funkciji.

Potpredsjednik DNS-a Darko Banjac potvrdio je da je smijenjen ministar sabraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić, koji je na tu poziciju imenovan kao kadar DNS-a.

Završene su sve procedure, a smjenu su odobrili predsjednik Narodne skupštine Nedjeljko Čubrilović i predsjednikca Republike Srpske Željka Cvijanović.

"Predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković razriješio je dužnosti Trninića, a organi DNS-a će donijeti odluku ko će biti novi ministar", istakao je Banjac.

Možda će vas zanimati

Banjac je dodao da nema informaciju da li će eventualno biti smijenjen i drugi ministar DNS-a u Vladi Srpske Lejla Rešić, koja je na čelu resora za upravu i lokalnu samoupravu.

Komentarišući ostavku Marka Pavića na funkciju predsjednika DNS-a, Banjac je istakao da je Pavić 16 godina bio na čelu ove stranke, koju je doveo do vrhunca moći i osvojenih 100.000 glasova na posljednjim izborima.

"Zahvaljujući Paviću, DNS je ostavrio najbolje rezultate i svi smo mu zahvalni što nas je izveo na put uspjeha i demokratije. Pavić će uvijek biti dio DNS-a i neko kome ćemo se obratiti za savjet jer ima veliko iskustvo koje se ne može ničim zamijeniti", rekao je Banjac.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić potvrdio je za Srpskainfo da će danas da bude smijenjen s pozicije ministra.

"Ne radi se o mojoj ostavci. Premijer me je obavijestio da ću da budem smijenjen, nije to nikakva spekulacija. Kao što znate, Marko Pavić i Dragutin Rodić su podnijeli ostavke na pozicije u DNS, a ja sam očigledno dio tog paketa", rekao je Trninić.

Srpskainfo nezvanično saznaje da je odluka od smjeni donijeta još sinoć. Na njegovo mjesto trebalo bi da dođe Đorđe Popović iz Ugljevika, koji je takođe član DNS.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Neko ko zna

Kako smjenjen... Zar nije dobio nagradu Najministar 2019????

MONDO REPORTAŽE