• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Najmenadžer i najkompanija BiH": Evo ko se okitio nagradama

Autor SRNA

Ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić večeras je u Banjaluci proglašen za najministra u ovoj godini.

Trninić je nagradu dobio po izboru Evropske nezavisne agencije za izbor i promociju najuspješnijih poslovnih ljudi i kompanija BiH, jugoistočne i srednje Evrope, Evropskog udruženja menadžera i časopisa "Euromanadžer".

Trninić je na dodjeli nagrade "Najmenadžer i najkompanija BiH" rekao da je počastvovan priznanjem i što su prepoznati napori Ministarstva na čijem je čelu.

Možda će vas zanimati

"Vjerujem da je ovakva odluka donesena zbog dobrih rezultata koje je Ministarstvo ostvarilo u prethodnom periodu, jer sam i 2017. godine proglašen za najministra", naveo je Trninić.

On je podsjetio da je Ministarstvo realizovalo određene projekte iz drumskog saobraćaja, kao i da uspješno teče proces restrukturisanja "Željeznica Republike Srpske", a unaprijeđen je i vazdušni saobraćaj.

Na 41. dodjeli nagrade "Najmenadžer i najkompanija BiH" nagrada za najministra uručena je i ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirku Šaroviću, kojem je pripala i titula "Ličnost 2019. godine u BiH".

Ministar Šarović, navodi se u obrazloženju nagrade, svojim radom i ponašanjem širi pozitivnu energiju, radi i gradi bolje poslovne odnose i prijateljstva za sve u državi i prema svim anketama, najpopularniji je ministar u narodu, u svim dijelovima BiH.

Ministar Šarović zahvalio se žiriju na izboru, organizatoru na dobroj organizaciji i istakao da ove nagrade shvata kao priznanje za uspjehe ministarstva na čijem je čelu koje je svojim djelovanjem u poslednjih nekoliko godina promovisalo domaću privredu u lijepom svjetlu u svijetu.

"Za nas govore rezultati. Pokazali smo svojim djelovanjem kao ministarstvo da se može drugačije i uticali kako na otvaranju granica za naše privrednike i promociji naših proizvoda u svijetu tako i na popravljanju cjelokupnog međunarodnog imidža zemlje", rekao je Šarović.

Specijalna nagrada "najpremijer BiH 2019." pripala je premijeru Vlade Federacije BiH /FBiH/ Fadilu Novalić, dok su za najministre izabrani i ministar finansija FBiH Jelka Milićević, ministar energetike, rudarstva i industrije FBiH Nermin Džindić i ministar saobraćaja u Vladi kantona Sarajevo Adnan Šteta.

Priznanje za najboljeg gradonačelnika u BiH uručeno je gradonačelniku Bijeljine Mići Mićiću.

Ove godine dodijeljene su tri "Nagrade za životno djelo" - tehničkom direktoru kompanije "Bema" iz Banjaluke Marinku Umičeviću, generalnom direktoru i vlasniku kompanije "Širbegović inženjering" iz Gračanice Faruku Širbegoviću i vlasniku i direktoru Fabrike montažnih kuća "Promo" iz Donjeg Vakufa Kemalu Čolaku.

Nagrade su dodijeljene, između ostalog, i u kategoriji "Najmenadžer-šampion biznisa", "Najuspješnija kompanija", a uručena su i posebna priznanja najuspješnijima iz oblasti nauke, šou biznisa i informisanja. 

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mauzer

Ovo za Marinka Umicevica je smjesnih,covjek gostujući na RTRS-u javno govori da su mu trudnice problem u firmi,da mu je ugrozen rad fabrike zbog trudnica i nakon toga dobija nagradu za životno delo. Ovo je samo Jos jedan u nizu razloga zašto treba pobjeci iz ove republike

Darko

Eto drzave I budala smislili sebi I izbor I nagrade, a zasto? sto se nemicemo sa mjesta skoro 30 god. Šarpvic je u svim vladama neka civija samo se mjenjaju ili su presednici Ili neki ministri direktori niko nevrca iz te politike. Kad radnik neradi ili nesto s***e dobije otkaz a ovi em nerade a drzavu unistili da je nemozes za 100 god.povratiti I onda jos I dobiju nagrade to samo ima kod nas.sramota bruka

MONDO REPORTAŽE