• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS traži da im se dostavi originalan Program reformi

Autor mondo

Klub poslanika Srpske demokratske stranke uputio je danas Predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske zahtjev da im se dostavi „Programa reformi BiH“ u integralnom tekstu.

 SDS program reformi Izvor: mondo.ba

Takođe, pozivajući se na Zakon o slobodi pristupa informacijama BiH, SDS je danas zatražio od Predsjedništva BiH da se dostavi dokument „Program reformi BiH“ koji je poslat u Brisel.

"Tokom skupštinske rasprave više narodnih poslanika su konstatovali a srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je i potvrdio, da je dostavljeni materijal u Narodnu skupštinu Repubike Srpske nepotpun i da pored 5 poglavlja, sastavni dio „Programa reformi BiH“ čini i njegov Tabelarni dio. S obzirom da je ovo pitanje od životne važnosti za građane Republike Srpske smatramo da je javnosti potrebno obznaniti integralni tekst dokumenta koji je dostavljen u Brisel u sjedište NATO, kako bi se ustanovilo da li je Narodnoj skupštini podvaljen falsifikat," saopšteno je iz SDS.

Oni navode, da ukoliko se utvrdi da je u parlament Srpske upućen nepotpun dokument, koji nije autentičan i vjerodostojan onome koji je upućen u Brisel, stranka će tražiti da se utvrde odgovorni i da snose sankcije prema krivičnim zakonima Republike Srpske.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE