• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Diplomatski predstavnici pozdravili slanje dokumenata u Brisel

Autor Fena

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini pozdravila je današnje imenovanje novog saziva Savjeta ministara BiH, kao i dostavljanje Programa reformi u sjedište Sjevernoatlantskog saveza (NATO) u Briselu.

"Predajom dokumenta Program reformi u NATO nastaviće se partnerstvo i saradnja BiH s tim savezom i odblokirati proces prijeko potrebnih reformi u oblasti odbrane", saopšteno je iz Ambasade na njihovom Twitteru nalogu.

Na Twitter nalogu oglasio se i šef Delegacije Evropske unije u BiH Johan Satler koji kaže da je imenovanje novog saziva Savjeta ministara BiH dobrodošla vijest, iako se na nju već dugo čekalo.

Možda će vas zanimati

"Ono što državi i njenim građanima treba odmah je fokusiranje na brzo postizanje konkretnih rezultata", stav je Satlera.

Ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Metju Fild izrazio je nadu da će današnje formiranje Savjeta ministara doprinijeti intenzivnijoj provedbi reformi na dobrobit svih građana u BiH.

"Raduje me i vijest da je Program reformi dostavljen u Brisel čime se omogućava nastavak saradnje s NATO-om", napisao je Field na Twitter nalogu.

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Turske takođe je pozdravilo imenovanje Savjeta ministara 14 mjeseci nakon održanih opštih izbora.

"Želimo uspjeh novoj vladi, a nastavićemo podržavati napore za razvoj i prosperitet zemlje koje će nova vlada ulagati u jedinstvu i solidarnosti", kaže se u saopštenju Ministarstva koje prenosi Ambasada Turske u BiH.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH imenovao je danas Savjet ministara 14 mjeseci nakon održanih parlamentarnih izbora, a sat vremena nakon toga Predsjedništvo BiH putem Misije BiH pri NATO-u u Brisel je dostavila Program reformi.

Rezultat je to dogovora predsjedavajućeg i članova Predsjedništva BiH Željka Komšića, Milorada Dodika i Šefika Džaferovića koji su postigli u novembru kako bi se odblokirali procesi unutar BiH.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE