• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Dodik je malo promijenio stav pa smo dobili Program reformi''

Autor mondo

Komandant Zajedničke komande savezničkih snaga (NATO)u Napulju Džejms G. Fogo izjavio je da je Program reformi koji je usvojilo Predsjedništvo BiH napredak u kontekstu NATO integracija.

"Mislim da je to napredak u odnosu na to gdje smo nekada bili, a to je da Republika Srpska i predsjednik Dodik nisu bili zainteresovani za bilo kakvu diskusiju koja je na bilo koji način povezana sa Godišnjim nacionalnim planom (ANP), i gdje smo sada sa ovim planom reformi. Rekao bih da je to napredak i morate biti zahvalni na malim pobjedama", kazao je Fogo u intervjuu za portal "Europeanwesternbalkans", prenosi "Klix."

Podsjetio je da je prije par mjeseci izjavio da je bio razočaran što je procedura usvajanja Godišnjeg nacionalnog plana spora i objasnio šta je taj plan značio.

Možda će vas zanimati

"Godišnji nacionalni plan je neka vrsta procjene koju rade u BiH kako bi sagledali sopstveni proces reformi oružanih snaga, a koje čine Hrvati, Bošnjaci, Srbi iz oba entiteta, znači i iz Republike Srpske. Član Predsjedništva Dodik je bio veoma jasan u tome da ne želi da pokrene proceduru usvajanja, iako je u skorije vrijeme došlo do male promjene njegovog stava, pa smo tako dobili Program reformi, memorandum o dogovoru", rekao je Fogo.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE